, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σπύρος Νικολαΐδης, o πιο όμορφος άνδρας της Ελλάδας

Της Φιλίππα Βλαστού

Είναι μόλις 26 ετών, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και φέτος αναδείχθηκε ο πιο όμορφος άνδρας κατακτώντας την διάκριση Mr GS Hellas 2020. Ο Σπύρος Νικολαΐδης παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να συνδυάσει και να υλοποιήσει πράγματα, όπως σπουδές, επιχειρηματικότητα, αθλητισμός και όλα αυτά σε υψηλό επίπεδο.

Who is who

«Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια έχω ιδρύσει δύο επιχειρήσεις. Η αγάπη μου, η διαφημιστική μου εταιρία ονόματι Obvious Marketing. Και το πάθος μου, ένα δικό μου brand με ρούχα και αξεσουάρ, τα NIKOLAIS. Ασχολούμαι με το modeling από τα 16 μου χρόνια. Έχω κάνει χορό και μαθήματα υποκριτικής. Ασχολήθηκα για πολλά χρόνια επαγγελματικά με το kickboxing και κατέκτησα δυο πανευρωπαϊκούς τίτλους. Έχω έρθει πρώτος σε έξι πανελλήνια πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Είχα για βάση μου πολύ καιρό τη Θεσσαλονίκη και έπειτα αποφάσισα να κυνηγήσω την καριέρα μου και στην Αθήνα. Πριν από περίπου ένα χρόνο αποφάσισα να δοκιμάσω τη τύχη μου στο Los Angeles, της Αμερικής, όπου έμεινα στο Hollywood για αρκετούς μήνες και έχω αποφασίσει να μείνω μόνιμα. Ήρθα στην Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού και των καλλιστείων και θα ξανά επιστρέψω».

«Θα προβάλω την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»

Όπως περιγράφει ο ίδιος μιλώντας στην Karfitsa η συμμετοχή του στα καλλιστεία είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας αλλά και της ζωής του, λέγοντας πως είναι μεγάλη του τιμή που κέρδισε τον τίτλο ως «ο πιο όμορφος άντρας στην Ελλάδα». Προσθέτει πως «νιώθω πως επιτελούς οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Είμαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο εξωτερικό και θα έχω την ευκαιρία να προβάλλω στο κόσμο τη πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της ελληνικής ομορφιάς. Τα καλλιστεία δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός ομορφιάς αλλά και πνευματικής καλλιέργειας και χαρακτήρα».

Το Netflix και οι επιτυχίες

Ο Σπύρος Νικολαΐδης πέρα από την πρόσφατη μεγάλη διάκριση που απέσπασε έχει γράψει έως τώρα μια επιτυχημένη πορεία ως μοντέλο. Παρότι αρκετά μοντέλα ταξιδεύουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να κυνηγήσουν το όνειρο τους ο Σπύρος είναι από εκείνους που τα κατάφεραν. Μερικές από τις επιτυχίες του που τον κάνουν να νιώθει περήφανος για την ενέργεια που έχει καταβάλει ώστε να δει τα όνειρα του να γίνονται πραγματικότητα είναι «η απόφαση μου να μετακομίσω στο Los Angeles και να καταφέρω να κλείσω δουλειά με τον πολύ γνωστό Michael Costello, ο οποίος ντύνει Beyonce, Jlo, Mariah Carey και φτιάχνει για κάθε σόου του ένα μονάχα αντρικό ρούχο και διάλεξε έμενα να το φορέσω ανάμεσα σε πολλά μοντέλα.

Άλλη μια εξίσου σημαντική στιγμή ήταν που μου άνοιξε μια πόρτα για μια επερχόμενη σειρά στο Netflix όσο ήμουν στην Αμερική και επιτέλους θα μπορέσω να κυνηγήσω την καριέρα μου ως ηθοποιός που πάντα ήταν το όνειρο μου».

Τα πρότυπα του

Όταν τον ρωτήσαμε ποια πρότυπα έχει μας εξήγησε ότι τα δικά του ίσως είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα άλλων εξηγώντας ότι «κοιτάω πάντα την εξέλιξη στους ανθρώπους. Από που ξεκίνησαν και που έφτασαν. Επίσης τον τρόπο που έφτασαν εκεί που βρίσκονται. Η πορεία ενός ανθρώπου στην επίτευξη των στόχων του είναι πολύ σημαντική. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα και μέσα από αυτό δημιούργησαν τα πάντα. Παρά τις δυσκολίες που στάθηκαν μπροστά τους δεν τα παράτησαν και πέτυχαν. Μέσα στο χάος κράτησαν τις ψυχές τους καθαρές και όμορφες. Δεν σήκωσαν το κεφάλι ψηλά και δεν ξέχασαν από που ξεκίνησαν. Για αυτό θαυμάζω και έχω πρότυπο τον Keanu Reeves».

Το modeling στην Ελλάδα

Ένα μοντέλο στην Ελλάδα έχει προοπτικές καριέρας; Εκείνος μας απαντάει ότι:«Δυστυχώς όπως και σε πολλά ακόμη επαγγέλματα η Ελλάδα έχει έλλειψη προοπτικής όσον αφορά το χώρο του modeling. Όμως τείνει να εξελίσσεται με τον καιρό και ελπίζουμε. Η αναγνωρισιμότητα είναι ένα άλλο κομμάτι και μπορεί να έρθει είτε έχεις καριέρα στο modeling είτε όχι. Και το αντίθετο. Γνωρίζω πολλά μοντέλα που έχουν κάνει τρομερές δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά δεν τους γνωρίζει κανείς. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να ζήσεις από το modeling στην Ελλάδα. Αν όμως αποκτήσεις φήμη και το εκμεταλλευτείς σωστά ίσως και να το πετύχεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.