Πρόστιμα... και φυλακή για «πειραγμένα» ταξίμετρα - Karfitsa.gr
Πολιτική

Πρόστιμα… και φυλακή για «πειραγμένα» ταξίμετρα

ΑΘΗΝΑ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αυστηρότερες ποινές για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα ταξί αλλά και τα αλλοιωμένα ταξίμετρα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε απόφαση που τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα και προβλέπει ότι σε περίπτωση που εντοπίζεται ταξί με αλλοιωμένο ταξίμετρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπεται και ποινή φυλάκισης 3 μηνών.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε αυτόν που αποδεικνύεται ότι προσπορίζεται το όφελος. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση που προβλέπει μισθό τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης πως προβλέπεται αφαίρεση αδείας και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ για όποιον εμπορεύεται, παραχωρεί, κατασκευάζει ή εγκαθιστά τέτοιου είδους αλλοιωμένα ταξίμετρα. «Σ΄ αυτά τα θέματα δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό. Έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του επιβάτη, έχουν να κάνουν με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός που πρόσθεσε πως σύμφωνη με τις ρυθμίσεις αυτές είναι και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Πάντως, στον τελευταίο έλεγχο που διενεργήθηκε, από τα 58 ταξίμετρα που ελέγχθηκαν τα 27 βρέθηκαν να έχουν γίνει αντικείμενο καταδολίευσης.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, με άλλη απόφαση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπεται ότι η χρέωση για τις ξεναγήσεις τουριστών στα αστικά κέντρα θα γίνεται ως εξής: για τα πρώτα 20 λεπτά θα λειτουργεί υποχρεωτικά το ταξίμετρο, ενώ στη συνέχεια η χρέωση θα είναι κατ’ ανώτερο 25 ευρώ. Σκοπός της ρύθμισης είναι επίσης να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνταν και κατά κύριο λόγο αφορούσαν τουρίστες.

Ακόμα, με ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου για τα ΚΤΕΛ, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο, θα προβλέπεται ότι αυξάνεται σε 1 χρόνο, από τους 3 μήνες το διάστημα κατά το οποίο δεν χάνεται η άδεια ταξί όταν ένα όχημα παραμένει ακινητοποιημένο. Τέλος μειώνεται σε 6 μήνες από 24, που ισχύει έως τώρα, το διάστημα κατά το οποίο κάποιος οδηγός πρέπει να κατέχει την απαραίτητη άδεια οδήγησης πριν υποβάλλει άδεια για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, εκτιμώντας πως υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και μάλιστα από μεγάλους ομίλους. Μάλιστα, όπως είπε, με βάση την τελευταία ενημέρωση που είχε το ενδιαφέρον που καταγράφεται είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες αεροδρομίων. Μένει να επιβεβαιωθεί το απόγευμα, οπότε και λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ