Πρόστιμο λόγω παράνομης εργασίας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Πρόστιμο λόγω παράνομης εργασίας

Πριν την επιβολή του προστίμου ο ιδιώτης κλήθηκε σε απολογία

perif-604x417

Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε απόφαση με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο 2000 ευρώ σε ιδιώτη κάτοικο Αγίου Αθανασίου Δράμας. Πρόκειται για μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε από το καλοκαίρι, ειδικότερα από τον Αύγουστο στη γειτονική Δράμα. Έχει ενδιαφέρον γιατί ο λόγος για τον οποίο επιβλήθηκε αυτό το πρόστιμο αφορά και την Καβάλα.
Το καλοκαίρι του 2015 σωματεία επαγγελματιών της Καβάλας, οργανώθηκαν, συζήτησαν μεταξύ τους το πρόβλημα της μαύρης αδήλωτης εργασίας και ζήτησαν από τους τοπικούς φορείς να κάνουν ελέγχους. Δεν ξέρουμε τι ακολούθησε.
Η ίδια πρωτοβουλία έγινε και στη Δράμα. Αλλά εκεί έγιναν έλεγχοι από την ελληνική αστυνομία. Στις 19 Αυγούστου του 2015, το αστυνομικό τμήμα Δράμας εντόπισε σε οδό της πόλης, ιδιώτη να εργάζεται σε υδραυλικές εργασίες χωρίς την απαραίτητη άδεια για την επαγγελματική δραστηριότητα κατασκευής, συντήρησης, επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων. Σε συνέχεια εκείνου του ελέγχου, πέραν όλων των άλλων συνεπειών προς τον ιδιώτη, κάτοικο Αγίου Αθανασίου Δράμας, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο. Η απόφαση μάλιστα να έχει την υπογραφή του ίδιου του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.
Πριν την επιβολή του προστίμου ο ιδιώτης κλήθηκε σε απολογία από την υπηρεσία η οποία δεν φαίνεται ότι έπεισε.
Τέτοιους ελέγχους ζητούνε οι επαγγελματίες της Καβάλας, να κάνουνε και οι τοπικές υπηρεσίες, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο οι νόμιμοι δηλωμένοι στην εφορία επαγγελματίες τεχνίτες προστατεύονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που είναι γεγονός και στην Καβάλα, προέρχεται από συνταξιούχους ή ιδιώτες που κατά τα άλλα εμφανίζονται άνεργοι.

πηγή: proininews.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ