Προτάσεις για τη διάσωση του ΟΑΕΕ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Προτάσεις για τη διάσωση του ΟΑΕΕ

Εναλλακτικές λύσεις, αντί της επιβολής εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων από το 2014, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τη διάσωση του ΟΑΕΕ.

ESEE1Εναλλακτικές λύσεις, αντί της επιβολής εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων από το 2014, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τη διάσωση του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, «ισοδύναμα μέτρα» μπορούν να αποτελέσουν η ενεργοποίηση των ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, η  κατάργηση των εξαιρέσεων και η διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ στις περιοχές της χώρας, που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ.

Οι βασικές προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τους «χιλιάδες κατ´ ανάγκη οφειλέτες του ΟΑΕΕ» είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς, και η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ επιμένει στην λύση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, με ανελλιπή καταβολή μειωμένων εισφορών και με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης, η οποία δεν θα δημιουργεί έλλειμμα και λογιστικές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα σταθεροποιήσει την ετήσια ροή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

«Οι έλληνες έμποροι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε να καταρρεύσει η ασφαλιστική συνείδηση της υποχρεωτικής ασφάλισής μας σεβόμενοι πάντα την υποχρέωση της διαδοχής των γενεών. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας, να μην αφήσουμε κανέναν επαγγελματία που έχει δουλέψει μια ζωή χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς σύνταξη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ΟΑΕΕ αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις και οφείλουμε να τις βρούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ