Άρωμα… αργοναυτικής εκστρατείας έχει το θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Έναν μοναδικό για την χώρα μας θεσμό, αλλά και ένα από τα ελάχιστα θαλασσινά καρναβάλια της Ευρώπης, αποτελεί το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας.
Φωτορεπορτάζ: Μαρία Βουλιούρη
Τα τελευταία χρόνια η Χαλκίδα μπαίνει στους κορυφαίους της κατάταξης των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Ελλάδας. Ιδιαίτερα η τελετή λήξης του καρναβαλιού γίνεται μέσα από μία φαντασμαγορική βραδινή παράσταση στη θάλασσα του στενού του Ευρίπου περιλαμβάνοντας τεράστια σκηνικά, εντυπωσιακά εφέ, πυροτεχνήματα, πλήθος πλωτών μέσων και μία μοναδική εναέρια χορογραφία.
Μόλις μία ανάσα από την Αθήνα το θαλασσινό καρναβάλι υποδέχεται κάθε χρονιά όλο και περισσότερους επισκέπτες. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για το τριήμερο της Αποκριάς είναι:
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00, ξεκινά η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, καταλήγει στην παραλία της Χαλκίδας. Με το πέρας της παρέλασης, ακολουθεί συναυλία με τους εκρηκτικούς LOCA LATINA, στο στρογγυλό της παραλίας.
Tη σκυτάλη παίρνει η «Λευκή Νύχτα» και ώρα 20:00, όπου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας διοργανώνει συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 10 Μαρτίου 2019, με φετινό θέμα της τελετής λήξης, θα είναι η «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ». Η έναρξη αποτελεί συνέχεια της περυσινής τελετής «το χρονικό της Τροίας», με μάχες Τρώων και Αχαιών κάτω από το Δούρειο Ίππο και με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μέσω των αναμνήσεών του για το πατέρα του Λαέρτη, που συμμετείχε ως πλήρωμα της Αργούς και την περιπέτεια των Αργοναυτών, που είναι και το κεντρικό θέμα της εφετινής τελετής λήξης.
Τα σκηνικά μας εφέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος όπου ορθώνεται η Βελανιδιά με το χρυσόμαλλο Δέρας και τον τρομακτικό Δράκο για φυλάχτη του.
Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δεσπόζει στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου.