22:02, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Christmas Stories: Λέξεις που δεν κάνει να ειπωθούν

Όταν κατάλαβε πως άργησε να σηκωθεί το πρωί, φώναξε μια λέξη που δεν κάνει να ειπωθεί. Πετάχτηκε σαν ελατήριο και άρχισε να ντύνεται γρήγορα. Έφυγε από το σπίτι του χωρίς να φάει τίποτα, χωρίς καν να πιεί καφέ. Πήρε κάτι απ’ έξω, μαζί με έναν καφέ σε πλαστικό, αλλά εξαιτίας της βιασύνης του, ο καφές χύθηκε πάνω στο παντελόνι του. Δεν κάηκε πολύ και ο λεκές δεν φαινόταν εύκολα, μιας και το παντελόνι ήταν σκουρόχρωμο, αλλά αυτός ξεστόμισε μερικές ακόμα λέξεις που δεν είναι ωραίο να ακούγονται.
Έφτασε στη δουλειά καθυστερημένος και το αφεντικό του, του φώναξε πολλές άσχημες λέξεις. Ένοιωθε εκνευρισμένος και ταραγμένος, δεν θα ήταν όμορφη μέρα, το ήξερε ήδη. Οι ρυθμοί ήταν εξουθενωτικοί, οι πελάτες έμοιαζαν παράλογοι και η δουλειά δεν έδειξε να χαλαρώνει στιγμή. Μέχρι να σχολάσει τα νεύρα του ήταν κουρέλια και μουρμούριζε συνεχώς λέξεις, που αν και είναι κατανοητοί οι λόγοι που τις έλεγε, δεν θα επαναληφτούν εδώ.
Αναγκάστηκε να μείνει μια ώρα παραπάνω στη δουλειά. Ήταν εξουθενωμένος, ήθελε να κάνει μπάνιο και πεινούσε. Δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Μια κυρία έπεσε επάνω του κατά λάθος στο δρόμο. Του ζήτησε συγνώμη και αυτός της είπε πως ‘’δεν πειράζει’’, αλλά με τον τρόπο που το είπε, θα μπορούσε κάλλιστα να της είχε πει κάτι που δεν θα έβλεπες σε αυτή τη σελίδα.
Όταν έφτασε στο σπίτι του, αυτή ήταν ήδη εκεί και τον περίμενε.
«Καλησπέρα», του είπε.
«Καλησπέρα», της αποκρίθηκε αυτός και για πρώτη φορά εκείνη τη μέρα χαμογέλασε.
«Ετοίμασα κάτι πρόχειρο, αν θέλεις να φας», του είπε. Έδειχνε κουρασμένη, αλλά ήταν χαμογελαστή.
«Ναι, ευχαριστώ πολύ, πεινάω σαν λύκος», είπε και έκατσε δίπλα της για να ηρεμήσει.
«Πως πήγε η μέρα σου;», τον ρώτησε.
«Τώρα πάει πολύ καλύτερα, αγάπη μου», της απάντησε και πράγματι αισθανόταν καλύτερα. Γιατί νόημα στη ζωή δίνουν οι λέξεις που δεν πρέπει να μένουν ανείπωτες.
Καραντωνίου Χρήστος
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ