Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης για συνωστισμό στα μπαρ: Ευθύνη του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης για συνωστισμό στα μπαρ: Ευθύνη του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες

«Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριε υπουργέ,

παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ότι επιβάλλονται πρόστιμα στα καταστήματα της πόλης μας, με δεδομένο τον συνωστισμό του κόσμου μετά την εξυπηρέτηση τους με προϊόντα take away.

Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας, που είναι η τήρηση της τάξης και η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα της τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και λήψη των ανάλογων αποφάσεων.

Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ