Πρωτοβουλίες Αντ. Σαμαρά μετά τον ανασχηματισμό - Karfitsa.gr
Πολιτική

Πρωτοβουλίες Αντ. Σαμαρά μετά τον ανασχηματισμό

Διαδοχικές συναντήσεις με τους νέους υπουργούς

SAMARAS

Στο περιθώριο της πρώτης ενδοκυβερνητικής κόντρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βαίνει προς επίλυση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους νέους υπουργούς. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια σε μία κίνηση ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην προώθηση αναπτυξιακών δράσεων που θα βγάλουν την ελληνική οικονομία από το σπιράλ της ύφεσης και της διαρκούς λιτότητας.

Επίσης, συνάντησε τον νέο υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη και τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, ενώ οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, Υγείας Μάκη Βορίδη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη.

Ειδικότερα, για την κόντρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με αντικείμενο το μέλλον των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, η διαθεσιμότητα των οποίων λήγει την ερχόμενη Κυριακή, η λύση που προκρίνεται είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 850 διοικητικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, σε αντίθεση με τους 500 που ζητούσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός έκλεισε ένα ακόμη μέτωπο, αυτό με τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι αρχικές αντιρρήσεις του οποίου φαίνεται να κάμφθηκαν, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος.

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά τις εργασίες του και το πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής με  κοινοβουλευτικό έλεγχο (συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων).

Το πρώτο θερινό τμήμα θα διαρκέσει από την Τρίτη 17 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου, το δεύτερο από τις  22 Ιουλίου (ύστερα από διακοπή 12 ημερών) μέχρι τις 7 Αυγούστου, για να ακολουθήσει νέα διακοπή, δύο εβδομάδων και να συνεχίσει για τρεις μέρες και να τελειώσει στις 28 Αυγούστου.

Το επόμενο θερινό τμήμα θα διαρκέσει από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο., να θέτει σε εκλογική ετοιμότητα τα στελέχη του κόμματός του κάνοντας παράλληλα λόγο για «προεκλογικό καλοκαίρι».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ