Provil ΑΕ: Δίνει… γεύση στο φαγητό 2 εκατ. ανθρώπων στην Ελλάδα και σε 15 χώρες! - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

Provil ΑΕ: Δίνει… γεύση στο φαγητό 2 εκατ. ανθρώπων στην Ελλάδα και σε 15 χώρες!

Σε… τροχιά ανάπτυξης και επενδύσεων κινείται η βιομηχανία  βοηθητικών γευστικών υλών τροφίμων και καρυκευμάτων Provil AE, η οποία με έδρα στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου… στέλνει τα προϊόντα της σε 15 χώρες και στο «τραπέζι» εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η εταιρία –που ξεκίνησε αρχικά ως εισαγωγική- νίκησε την οικονομική κρίση επενδύοντας στην παραγωγή νέων και καινοτόμων  προϊόντων, αλλά και στις εξαγωγές που ακολουθούν χρόνο το χρόνο ανοδική πορεία.

Σήμερα, όπως λένε με περηφάνια οι επικεφαλής της, «περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι την ημέρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεύονται… κάτι από Provil, μέσα από τα προϊόντα της, όπως οι βοηθητικές γευστικές ύλες τροφίμων και τα καρυκεύματα τα οποία βρίσκονται σε  προϊόντα της βιομηχανίας τροφίµων, σε παρασκευάσματα του κρεοπωλείου, σε πιάτα της μαζικής εστίασης, έως και στα ράφια, στη διάθεση του καταναλωτή. Είναι αυτά που δίνουν τη γεύση και το άρωμα σε κάθε πιάτο και σε κάθε παρασκεύασμα».

Η Provil, ιδρύθηκε το 1993 από τον Χρήστο Βογιάννου και στη συνέχεια εντάχθηκαν σ’ αυτήν ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Βογιάννου (ξάδερφος και αδερφός αντίστοιχα του ιδρυτή) όλοι με σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, την επεξεργασία του κρέατος και με εμπειρία στον κλάδο. Σχεδόν από τα πρώτα βήματα της εταιρίας αποφάσισαν να την μετατρέψουν από εισαγωγική σε μια παραγωγική, αλλά κυρίως, πρωτοποριακή στον κλάδο της, εξωστρεφή ελληνική εταιρεία. Και τα κατάφεραν με συνεχείς επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Άρχισαν να παράγουν τους δικούς τους ζωμούς, τις σάλτσες μαρινάτες και τα καρυκεύματα επενδύοντας παράλληλα με την καινοτομία και την ποιότητα και στη συσκευασία. Η εταιρία, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές της, «έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε προηγμένα συστήµατα συσκευασιών προκειμένου να προστατεύει 100% τα προϊόντα της από εξωτερικές συνθήκες και επιρροές, όπως υγρασία, ζέστη και φως, κρατώντας έτσι αναλλοίωτη την ποιότητα, τη γεύση και το άρωµά τους».  Οι επιλογές τους επιβραβεύτηκαν, καθώς πέτυχαν την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων που αποτελεί και το δυνατό «χαρτί» στον εγχώριο ανταγωνισμό αλλά και στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε το 2017 στα 8,076 εκατ ευρώ, έναντι 7,134 εκατ. το 2016, ενώ φέτος εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 650 κωδικοί

Σήμερα η Provil κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της παράγοντας περισσότερους από 650 κωδικούς, όπως ζωμοί και σούπες, μαρινάτες και σάλτσες, μίγματα γευστικών υλών -καρυκεύματα, dressings για τις σαλάτες, αλλά και προϊόντα delicatessen, όπως αρωματισμένα ελαιόλαδα, τρούφες, αφυδατωμένα μανιτάρια, μπαχαρικά και μείγματα μπαχαρικών  και προϊόντα ραφιού για τον καταναλωτή. Επίσης παράγει πάρα πολλά προϊόντα για την ελληνική βιομηχανία (πχ αλλαντικών), ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις αγορές στην Ελλάδα (από το μεγαλύτερο έως το πιο μικρό εστιατόριο και ξενοδοχείο, στις εταιρίες catering, στα σύγχρονα κρεοπωλεία, αλλά και στα ράφια των σουπερμάρκετ και των delicatessen καταστημάτων με τη νέα σειρά «Cook at Home»), αλλά και σε 15 χώρες, με κυριότερες αγορές αυτές της Ρωσίας, την Κύπρου και της Ρουμανίας. Επίσης, με τα προϊόντα της υποστηρίζει τη βιομηχανία παρασκευής γύρου στην Ελλάδα και πολλές εταιρίες παρασκευής γύρου, Doner και shaworma στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, η Provil επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλιεργειών ελληνικών βοτάνων, δημιουργώντας την εταιρεία «Kampos Greek Herbs» σε συνεργασία με παραγωγούς, η οποία στηρίζεται στη συμβολαιακή γεωργία και παράγει ήδη ρίγανη στην περιοχή του Σοχού, ενώ σύντομα αναμένεται να μπει και σε άλλες καλλιέργειες όπως η μέντα, το θυμάρι και το δενδρολίβανο στη Θράκη.

Οι επενδύσεις

Η εταιρία επενδύει συνεχώς σε νέα προϊόντα, στη διασφάλιση υψηλών πρότυπων συστημάτων  ασφάλειας τροφίµων και στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας.  Ήδη ολοκληρώνεται ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία συστήματος επεξεργασίας προϊόντων και άλεσης dry και ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού κέντρου logistics, που την κατατάσσουν στις πρωτοπόρες εταιρείες στο αντικείμενό της στην Ευρώπη! Επίσης, πρόσφατα η εταιρεία αγόρασε νέο βιομηχανικό οικόπεδο, στο οποίο από το 2019 προγραμματίζει την έναρξη επένδυσης ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων  υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται από το 1999 στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, ενώ διατηρεί παράρτημα και στην Αθήνα.  Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής και ημερήσια παραγωγική δυνατότητα 45 τόνων προϊόντων.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ