"Προβλέπονται χαμηλότερες ποινές για τη διατάραξη συγκοινωνιών" - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Προβλέπονται χαμηλότερες ποινές για τη διατάραξη συγκοινωνιών”

Το... μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης στα μπλόκα

paraskevopoulos_pylaia

Το… δύσκολο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και όπως σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, για να μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πυλαία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είναι αισιόδοξος πως παρότι είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της Κυβέρνησης, θα γίνει ένα επιτυχημένο βήμα.

“Το ζήτημα των αγροτών είναι πολύ σοβαρό, συνδέεται με το ασφαλιστικό και επομένως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρές δυσκολίες, ενόψει του ότι η χώρα μας έχει δημοσιονομικό πρόβλημα και δυσκολεύεται να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αισιοδοξώ ότι θα γίνει ένα βήμα που θα είναι επιτυχημένο, αλλά είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχουμε μπροστά μας” ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις για τη διατάραξη συγκοινωνιών οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με… χαμηλότερες ποινές.

“Ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν και τη διατάραξη συγκοινωνιών, το θεσμικό πλαίσιο είναι επιεικέστερο από το προηγούμενο, διότι οι ποινές που προβλέπονται είναι χαμηλότερες και επειδή υπάρχει και η δυνατότητα του δικαστηρίου να απαλλάξει πλήρως τον δράστη από την ποινή σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι η διατάραξη δεν έχει γίνει για λόγους κερδοσκοπίας, αλλά έχει γίνει χάριν ενός ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος. Όταν γίνονται οι δίκες, συνήθως έχει περάσει ένας χρόνος και πλέον από την ημέρα της παράβασης και τότε το δικαστήριο μπορεί να βλέπει τα πράγματα πιο ψύχραιμα και πιο σταθμισμένα και πολλές φορές να φτάνει και σε επιλογές επιείκειας όπως είναι αυτή η δυνατότητα απαλλαγής από την ποινή” σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ