Ψήφισαν να αρθεί η ασυλία της Λεπέν - Karfitsa.gr
Διεθνή

Ψήφισαν να αρθεί η ασυλία της Λεπέν

marine-le-pen_2204402bΥπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ψήσισε μία επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε μεταδοθεί από το βρετανικό δίκτυο BCC.

Η πρόταση της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει απλώς εισηγητικό χαρακτήρα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου από την ολομέλεια, σημείωσε ο Τζάουμε Ντουχ.

Η Γαλλία είχε ζητήσει τον Νοέμβριο του 2012 να αρθεί η ασυλία της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει το 2010, όταν παραλλήλισε τις προσευχές των μουσουλμάνων στο δρόμο με τη γερμανική κατοχή. Την εποχή εκείνη η Λεπέν ήταν ακόμη υποψήφια να διαδεχθεί τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν σάλο και η εισαγγελία της Λιόν ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα με την κατηγορία της “υποκίνησης ρατσιστικού μίσους”, μετά από καταγγελία του Κινήματος κατά του Ρατσισμού και της Φιλίας των Λαών (Mrap). Η Μαρί Λεπέν είχε ανακοινώσει ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο, όμως ακολούθησε και δεύτερη καταγγελία, αυτή τη φορά από την Ένωση κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος δικαστικών ερευνών.

 Πηγή:enikos.gr 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ