Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

«Ήταν για εμάς ένα συμβολικό πρόταγμα»

ert

Το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να το καταψηφίζουν, ενώ το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή αναμένεται να δηλώσουν «παρών».

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τη Δευτέρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε κριτική, τόσο ως προς το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας του εγχειρήματος, όσο και σε θέματα που αφορούν την λειτουργία της ΕΡΤ και του ελέγχου από τον υπουργό Επικρατείας.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση, σημείωσε πως στην ΕΡΤ αναβιώνουν όλες οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ για τους συμβασιούχους το ΔΣ, αφού διαμορφώσει τις οργανικές θέσεις, θα προκηρύξει διαγωνισμό, με επιπλέον μοριοδότησή τους.

Οι θέσεις για τα μέλη του ΔΣ θα προκηρύσσονται και ο τελικός διορισμός τους θα απαιτεί ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δύο από τα επτά μέλη του ΔΣ θα προέρχονται από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και θα αναδεικνύονται έπειτα από εκλογές.

Παράλληλα, ο έλεγχος της ΕΡΤ, ως προς το πρόγραμμα και το περιεχόμενο, θα γίνεται από το ΕΣΡ, ενώ η ΕΡΤ θα υποβάλλει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και στο ΕΣΡ, το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, έκθεση για τη διαφάνεια στη χρήση του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο παραμένει στα 3 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, υποστήριξε πως όλο το νομοσχέδιο είναι «στον αέρα», ενώ απευθύνθηκε προς τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε πόσους θα προσλάβετε ακριβώς. Εσείς λέτε ότι θα είναι 1.500, αλλά θα είναι και οι υπερημερίες που θα συμψηφιστούν. Και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λέει ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη και όλο μιλάει για ενδεχόμενη δαπάνη».

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ