Πυρά Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης - Karfitsa.gr
Πολιτική

Πυρά Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης

Τι λέει για την υπόθεση Πανούση, τους πλειστηριασμούς και την παύση των εργασιών της Επιτροπής για το Χρέος

ΖΩΗ

«Είναι πραγματικά αποκαλυπτική και την ίδια ώρα θλιβερή αυτή η κίνηση πανικού του κ. Βούτση ουσιαστικά να κηρύξει την παύση των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ενώ ήταν γνωστό ότι η Επιτροπή είχε δημοσίως πει ότι έπρεπε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των εργασιών της που ήταν ο λεπτομερειακός λογιστικός έλεγχος ιδίως των συμβάσεων διαφθοράς και των εξοπλιστικών αλλά συνολικά και των δανειακών συμβάσεων και είχε μάλιστα προσδιορίσει το πέρας των εργασιών της και την έκδοση του τελικού της πορίσματος για τον Μάιο του 2016. Φαίνεται ότι ο κος Βούτσης δεν αντέχει στην προοπτική να υπάρξουν και άλλα στοιχεία που θα είναι εργαλεία για το λαό μας και εργαλεία για τη διαπραγμάτευση, όταν υπάρξει κυβέρνηση που θα κάνει πραγματική και ουσιαστική και ειλικρινή και μέχρι τέλους διαπραγμάτευση. Φαίνεται ότι ούτε ο κος Τσίπρας  αντέχει στην ιδέα ότι θα αποκαλυφθούν κι άλλα στοιχεία για την παρανομία και των μέτρων που ο ίδιος πια προωθεί και των μνημονίων», τονίζει στον  Αlpha 989 η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Και συνεχίζει: «αυτή ΕΙΝΑΙ μια επιτροπή –γιατί δεν καταργούμαστε έτσι, με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν- που έχει ιστορική αξία και σημασία, ήταν η πρώτη και η μόνη επιτροπή στην Ευρώπη που διενήργησε λογιστικό έλεγχο , παρέδωσε έργο που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, είναι μια επιτροπή εργαλείο του λαού. Αυτή η λυσσώδης προσπάθεια να μην έχει εργαλεία ο λαός για να εμφανίζονται κάποιοι και να λένε δεν υπάρχει άλλος δρόμος νομίζω ότι έχει πια ξεπεράσει τα όριά της».

«Για να δείξω το μέγεθος της υποκρισίας: Σήμερα γίνεται στη Βουλή συνέδριο –το οποίο είχα εγκρίνει επί θητείας μου- της Διεθνούς Εταιρείας Συνταγματικού Δικαίου για το δημόσιο χρέος, στο οποίο θα παρέμβουν μέλη της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος και ο Γιώργος Κασσιμάτης, ο ομότιμος καθηγητής συνταγματικού δικαίου κά. Μία μέρα πριν ξεκινήσει αυτό το συνέδριο, το οποίο ο νέος πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να κάνει εν κρυπτώ και μάλιστα το έθεσε υπό την χορηγία του Ωνασείου Ιδρύματος –αν είναι δυνατόν στη Βουλή να γίνεται με χορηγό το Ωνάσειο Ίδρυμα- μία μέρα πριν λοιπόν εκδίδεται απόφαση κατάργησης της επιτροπής. Ότι αυτό γίνεται, επίσης, την ημέρα της  πανελλαδικής απεργίας έχει πολλαπλούς συμβολισμούς».

«Ως προς τη χορηγία του συνεδρίου, καλό είναι να μην συγκαλύπτονται οι πραγματικές οικονομικές σχέσεις γιατί την ίδια ώρα που εμφανίζεται χορηγός ένα ιδιωτικό ίδρυμα την ίδια ώρα η Βουλή πληρώνει σε αυτό το ίδρυμα κάποια εκατομμύρια με ένα σκανδαλώδες μισθωτήριο που έχει συναφθεί εδώ και αρκετά χρόνια για να ενοικιάζει ένα κτίριο ακατάλληλο, ιδιοκτησίας του ιδρύματος. Αυτό είναι ένα από τα πάρα πολλά στοιχεία που ανακάλυψα ούσα πρόεδρος της Βουλής, στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πρυτάνευσε όλα αυτά τα χρόνια ούτε η μέριμνα για το δημόσιο συμφέρον ούτε μια χρηστή διοίκηση ούτε μια αίσθηση εξοικονόμησης των πόρων της Βουλής και σωστής διάθεσής τους».

Σε ερώτηση για το εάν έχει πάρει μαζί της «καυτούς» φακέλους με στοιχεία, η κα Κωνσταντοπούλου  απάντησε:

«Δεν ξέρω σε ποιους φακέλους αναφέρεστε, αυτά είναι όλα έγγραφα δημόσια, δεν είναι απόρρητα, προσπάθησα να περιορίσω μια σειρά από ενέργειες επιζήμιες, κάποια στοιχεία τα οποία με πολύ μεγάλη προσπάθεια συγκεντρώθηκαν τα απέστειλα και τον εισαγγελέα. Υπάρχει θέμα που αφορά στη σκανδαλώδη ανανέωση κάποιων συμβάσεων της Βουλής χωρίς την τήρηση των διαδικασιών».

Για το θέμα των πλειστηριασμών, είπε πως:

«Είναι προκλητικό προς την κοινωνία, να έχουν προδώσει και παραδώσει τα πάντα και να προφασίζονται τους διαπραγματευόμενους» και πρόσθεσε πως «έχει προδοθεί και ξεπουληθεί το ζήτημα αυτό, στις 22 Ιουλίου με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που ουσιαστικά παραδίδει την ιδιωτική κατοικία και την ιδιοκτησία των πολιτών στις τράπεζες, το ζήτημα αυτό είχε επίσης πουληθεί από τη στιγμή που εκδόθηκε ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών από τον κο Στουρνάρα που ουσιαστικά καταργεί μια σειρά από εγγυήσεις».

Σε ερώτηση για την υπόθεση Πανούση, η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως:

«Είναι μια υπόθεση ζοφερή που αποκαλύπτει πτυχές του δημοσίου βίου αλλά και της κυβερνητικής δράσης, οι οποίες είναι εντόνως οχληρές. Θα σας πω ευθέως ότι τον κο Πανούση δεν τον εκτιμώ ούτε τον εκτιμούσα, θεωρώ ότι άσκησε με πολύ φαύλο τρόπο την εξουσία η οποία του ανετέθη και γι’ αυτό το λόγο εγκαίρως αντιτάχθηκα στον τρόπο με τον οποίο παρενέβαινε στα της Βουλής αλλά και προσπαθούσε με δημόσιες δηλώσεις του να δημιουργήσει εχθρότητα ή ακόμη και αντιπαλότητα προς τα πρόσωπα που στοχοποιούσε, μεταξύ των οποίων και εγώ. Στις 31 Ιουλίου έστειλα επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, τον κο Τσίπρα και του ζήτησα να αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις άνευ προηγουμένου ενέργειες και δηλώσεις του υπουργού του. Βεβαίως τότε και ο κος Τσίπρας και ο ιεραρχικός προϊστάμενος του κου Πανούση, κος Βούτσης κάλυπταν τα λεγόμενα και τις ενέργειές του μέχρι παρεξηγήσεως. Ήταν ο υπουργός ο οποίος πραγματικά απολάμβανε μια άνευ όρων κάλυψη».

«Πρέπει να πούμε όμως ότι αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν ιστορικό και νομικό προηγούμενο. Ένας πρώην υπουργός να δηλώνει ότι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν πρόσωπα και στελέχη με την τρομοκρατία και μάλιστα με απειλές προς τον ίδιο, η κυβέρνηση να μην αντιδρά παρά μετά από μια μέρα χλιαρά να τον καλεί αορίστως να πάει στη δικαιοσύνη, ο ίδιος να πηγαίνει στη δικαιοσύνη προαναγγέλλοντας τη διαρροή στοιχείων, να διαρρέουν ή να διοχετεύονται στοιχεία…Έγινε και το τρομερό ο υπουργός Δικαιοσύνης να πηγαίνει αυτοπροσώπως στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνοδευόμενος από τον ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου και πρώην νομικό σύμβουλο του κου Παππά του Υπουργού Επικρατείας, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Τελικώς αυτό που διοχετεύεται από το Μαξίμου είναι ότι υπάρχει αξιόποινη πια συμπεριφορά του πρώην υπουργού και εκλεκτού του κου Τσίπρα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι διακινούνται εκβιασμοί εκατέρωθεν, είναι οχληρό το γεγονός ότι η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής αντί να ενεργοποιηθεί για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και να εγγυηθεί τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, με πολλή δειλία καλεί τον κο Πανούση και επιφυλάσσεται αν θα καλέσει άλλον, δεν καλεί τον επικεφαλής της ΕΥΠ, τον κο Ρουμπάτη και φυσικά δεν καλεί τον κο Τσίπρα να καταθέσει εάν ισχύουν αυτά, γιατί είπε ο κος Πανούσης ότι ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός. Όταν με ταυτόσημο τρόπο είχε προκύψει αντίστοιχο θέμα με δημοσίευμα ότι στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται σε αξιόποινη δράση, το 2013, εγώ ήμουν υπεύθυνη τότε για τον ΣΥΡΙΖΑ για θέματα δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας συμμετείχαμε ο κος Δρίτσας, ο κος Λαφαζάνης και εγώ. Ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως την κλήση του Διοικητή της ΕΥΠ, εκλήθη ο κος Δραβίλας τότε, διασκεδάστηκαν πλήρως αυτές οι σπερμολογίες και οι σκιές και εκδώσαμε μια ανακοίνωση τότε».

«Το θέμα αυτό πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ