10:47, Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

«Άδειο και υποτονικό το περίπτερο της Ελλάδας στην Expo Dubai» – Τι απαντάει η Enterprise Greece

«Άδειο» και «υποτονικό» χαρακτηρίζουν το περίπτερο της Ελλάδας, στην Expo Dubai 2020, Έλληνες που επισκέφθηκαν το μεγαλύτερο παγκόσμιο εκθεσιακό – πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στην μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης. Μιλώντας στην Karfitsa Έλληνας που επισκέφθηκε την Expo την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της περιγράφει ότι στο περίπτερο της χώρας δεν υπήρχε κάποιος για να εξυπηρετήσει και να επικοινωνήσει με το κοινό που περνούσε από το σημείο.

«Ήταν άδειο από κόσμο. Μόνο κάποια βίντεο έπαιζαν στις οθόνες. Μάλιστα, ενώ σε όλες τις χώρες όταν περνάς σου κάνουν μια σφραγίδα σαν αναμνηστικό της Ελλάδας ήταν … self service, διότι δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος για να το κάνει», περιγράφει ο ίδιος και προσθέτει ότι «πέρα από τα βίντεο στο περίπτερο μας δεν υπάρχει κάτι διαδραστικό ώστε να τραβήξει κάπως τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών».

Διαψεύδει η Enterprise Greece

Από την πλευρά της η Enterprise Greece, υπεύθυνη για το περίπτερο της Ελλάδας στην συγκεκριμένη έκθεση διαψεύδει τις παραπάνω περιγραφές Ελλήνων επισκεπτών. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «διαψεύσουμε τα υποκειμενικά και ανακριβή σχόλια και είμαστε σίγουροι ότι μία μελλοντική επίσκεψή σας στο εθνικό περίπτερο θα μεταδώσει και σε εσάς τα πολλαπλά μηνύματα που επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε στη διεθνή κοινότητα».

Επίσης, τονίζει ότι «το περίπτερο της Ελλάδας στην EXPO δημιουργεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη, η οποία μεταδίδει αξίες, μεταφέρει μηνύματα και συγκροτεί μία νέα εικόνα για την Ελλάδα, για το βίο, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της. Παράλληλα, αναδεικνύεται το μοναδικό ελληνικό φυσικό περιβάλλον με τη δημιουργία διαδρομών εντός του περιπτέρου που αξιοποιούν οπτικοακουστικά μέσα και τεχνολογία για να προσφέρουν στον επισκέπτη εμβύθιση σε ταξιδιωτικές, τουριστικές εμπειρίες και εν γένει καθιστούν δυνατή τη διαπεραστική επικοινωνία με τις αξίες, τον  πολιτισμό και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει η χώρα».

Παράλληλα στην ερώτηση ποιους στόχους έχει θέση η Ελλάδα να πετύχει μέσα από την παρουσία της στην Expo Dubai απαντάει ότι «Μέσω της εθνικής μας συμμετοχής στην Expo Dubai, επιδιώκονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

·         η προσέλκυση επενδυτικού κοινού με στόχο την υλοποίηση Β 2 Β συναντήσεων για την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών σε ανερχόμενους και δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας,

·         η προώθηση στη διεθνή αγορά των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών που προέρχονται από εξαγωγικούς και εξωστρεφείς τομείς και προβάλλονται στο ελληνικό περίπτερο,

·         η θετική προβολή της χώρας διεθνώς και η επικοινωνία του μηνύματος ότι μετά από μια περίοδο βαθιάς κρίσης, όπου η χώρα απασχόλησε κατά κύριο λόγο αρνητικά τη δημοσιότητα σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα επιστρέφει».