01:24, Παρασκευή
20 Μαΐου 2022

Εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό προσφυγόπουλου στο διαπολιτισμικό σχολείο 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση που καταγγέλθηκε ότι έγινε σε βάρος προσφυγόπουλου από το διαπολιτισμικό σχολείο Ευόσμου, από ομάδες εξωσχολικών και μαθητών. Παράλληλα με τη δικογραφία που έχει σχηματίζεται από την αστυνομία ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διερευνούν οι εμπλεκόμενοι στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.  

Ο  εισαγγελέας στην παραγγελία του ζήτησε να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράνομης βίας και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας γονέων αλλά και μέλους του συλλόγου γονέων του διαπολιτισμικού σχολείου το προσφυγόπουλο ξυλοκοπήθηκε ενώ έφευγε από το σχολείο για να επιστρέψει στη δομή των Διαβατών όπου ζει. Μάλιστα μετά το επεισόδιο που έγινε πριν τις γιορτές δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο σχολείο.  

Γονείς και καθηγητές ανέφεραν ότι η ομάδα των ατόμων που ξυλοκόπησε το προσφυγόπουλο με συνέπεια να διακομιστεί στο νοσοκομείο είναι γνωστή και μέλη της ανέφεραν σε καθηγητές τους πως εκείνοι ήταν που το χτύπησαν επειδή δεν θέλουν  πρόσφυγες στα σχολεία. «Πρέπει να απομακρυνθούν», ζήτησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων.  

Παράλληλα εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη για όσα έχουν καταγγελθεί ότι έγιναν στο ΕΠΑΛ  Ευόσμου τις προηγούμενες ημέρες.