Εντυπωσιακή η γιορτινή Αριστοτέλους – Άναψαν 350.000 γιορτινά λαμπιόνια(φωτό-vid)

Μαγευτική ήταν η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στο σημείο στάθηκαν για να δουν το γεγονός.

Το κουμπί, για να ανάψουν τα λαμπιόνια του δέντρου που κυριαρχεί στην πλατεία Αριστοτέλους, πάτησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι πιο φωτεινή και πιο γιορτινή παρά ποτέ.

“Σήμερα φωτίζουμε την πόλη μας, σήμερα φωτίζουμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας. Ξεκινάμε εδώ από το το κέντρο, από την καρδιά της πόλης της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους. Φωτίζουμε όλη την πόλη. Φωτίζουμε όλες τις γειτονιές. Θέλουμε να έχουμε πάντα την πόλη μας έτσι φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη αλλά όλα αυτά δε θα γίνονταν αν δεν είχαμε δίπλα μας τους ανθρώπους του Δήμου, τους πολύτιμους συνεργάτες, τους χορηγούς” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και έδωσε ευχές.

Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

Φως και αισιοδοξία

Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, που όμως είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο μέσον της πλατείας Αριστοτέλους κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής.

Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, εξάλλου, διαμορφώνουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα.

Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, που με τον εντυπωσιακό στολισμό του αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού εορταστικού σκηνικού στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους δεν επιβαρύνθηκε ούτε στο ελάχιστο ο δημοτικός προϋπολογισμός, καθώς οι δαπάνες καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων που στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης.