13:10, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Η «σκιώδης κυβέρνηση» που ανακοίνωσε ο Ανδρουλάκης

Ρεπορτάζ: Φένια Κλιάτση

Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, αποτελούν οι επιλογές του για τους νέους τομεάρχες του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης και η γραμματέας, Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρονται όλα τα ονόματα και οι Τομείς Πολιτικής Ευθύνης που θα έχουν από εδώ και πέρα.

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης τομεάρχες ορίζονται (με αλφαβητική σειρά):

–    Αντωνίου Τόνια:  Κλιματικής Κρίσης

–    Αρβανιτίδης Γιώργος:   Περιβάλλοντος και Ενέργειας

–    Αχμέτ Ιλχάν:  Ψηφιακής Διακυβέρνησης

–    Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα:  Δικαιοσύνης

–    Γκόκας Χρήστος:  Υποδομών και Μεταφορών

–    Καμίνης Γιώργος:  Προστασίας του Πολίτη – Μετανάστευσης και Ασύλου

–    Καστανίδης Χαράλαμπος:  Επικρατείας

–    Κεγκέρογλου Βασίλης:  Εθνικής Άμυνας

–    Κεφαλίδου Χαρά: Παιδείας και Θρησκευμάτων

–    Κωνσταντόπουλος Δημήτρης: Πολιτισμού και Αθλητισμού

–    Λιακούλη Ευαγγελία: Εσωτερικών

–    Λοβέρδος Ανδρέας:  Εξωτερικών

–    Μουλκιώτης Γιώργος:  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

–    Μπαράν Μπουρχάν:  Ψυχικής Υγείας

–    Μπιάγκης Δημήτρης:  Τουρισμού –  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

–    Πάνας Απόστολος:  Ανάπτυξης και Επενδύσεων

–    Πουλάς Ανδρέας:  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

–    Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος:   Οικονομικών

–    Φραγγίδης Γιώργος:  Υγείας

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκπροσωπεί την παράταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το «πράσινο» παζλ λοιπόν άρχισε να ολοκληρώνεται βήμα βήμα και με την ανακοίνωση των τομεαρχών. Τώρα αυτό που μένει να φανεί είναι ποιος θα αναλάβει Εκπρόσωπος Τύπου, ποιος θα  διαδεχθεί τον Δημήτρη Μάντζο στη διεύθυνση της Κ.Ο. και ποιος θα οριστεί Πανελλαδικά, επικεφαλής – υπεύθυνος αυτοοργάνωσης του κόμματος. Το πρώτο απασχόλησε αρκετά τον κ. Ανδρουλάκη μιας και πρόκειται ουσιαστικά για τον άνθρωπο που θα αποτελέσει τη φωνή της παράταξης. Μέχρι πρότινος ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας έμοιαζε να είναι το φαβορί. Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν το όνομα του να αποσύρεται από την κουβέντα για την συγκεκριμένη θέση αλλά όχι απο το τραπέζι, πράγμα που σημαίνει πως θα δούμε ο νέος πρόεδρος να τον τοποθετεί σε άλλο πόστο.

Οι κύριοι Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης θα αναλάβουν επίσης κρίσιμους ρόλους με ή χωρίς τίτλους. Άλλωστε πρόκειται για πολύ κοντινούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, χρόνια στο ΚΙΝΑΛ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των Τομέων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιφερειακού Σχεδιασμού, αλλά και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που είχε συγκρουστεί σφόδρα με την προηγούμενη ηγεσία.

Σε ότι έχει σχέση με τη αυτοοργάνωση, το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Εξορμήσεις κλιμακίων και δημιουργία πυρήνων σε όλη τη χώρα, εκλογή νέων οργάνων σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή  ανάδειξη νέων νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων μέσω εκλογών, δίνοντας έτσι τέλος στην πρακτική των διορισμένων οργάνων που είχε υιοθετηθεί από το 2017 και έπειτα, και κατάληξη την προσυνεδριακή διαδικασία με την εκλογή συνέδρων και με το συνέδριο να ορίζεται το αργότερο έως τις αρχές του καλοκαιριού.Στο ΚΙΝ.ΑΛ πάντως σε όλους τους τόνους διαμηνύουν πως είναι αποφασισμένοι να μη φρενάρει ο κορονοϊός τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης της παράταξης.

Μέσα λοιπόν στη βδομάδα αναμένουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις θέσεις που έχουν μείνει «ορφανές» ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την ομάδα κρούσης που θα αναλάβει την αλλαγή σελίδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa