Κινητοποίηση φοιτητών ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ για την απόσυρση νομοσχεδίου Αυγενάκη στα Τρίκαλα

Διαδήλωση οργανώθηκε και στα Τρίκαλα σήμερα το μεσημέρι στις 12. Παρά τα άσχημα καιρικά φαινόμενα, τεράστια ήταν η προσέλευση. Με το σύνθημα “Μην δίνετε αξία σε πτυχία ιδιωτικά, το νομοσχέδιο Αυγενάκη θα μείνει στα χαρτιά”, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ έκαναν ξεκάθαρη τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο Αυγενάκη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΠΣΕΑΑ κατακρίνουμε τον ορισμό ενός εκπαιδευτή για όλους τους αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, με μόνη προϋπόθεση την πιστοποίηση ιδιωτικών πτυχίων. Ακόμη , όσον αφορά τον αθλητικό εθελοντισμό είμαστε κάθετοι στο να περιοριστεί στην παροχή υπηρεσιών (υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων) και να απαγορευτεί ρητά ο σχεδιασμός , η οργάνωση και η εποπτεία προγραμμάτων σωματικής άσκησης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι υποχρεωτική η εισαγωγή συλλόγων στις δραστηριότητες αυτές, εμπορευματοποιώντας κάθε είδους δημόσιας άθλησης πλήττοντας όλους τους συμπολίτες μας. Επίσης, η κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Άσκηση για όλους» οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας. Η υγεία και η ασφάλεια του αθλούμενου πολίτη δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ταχύρρυθμα εκπαιδευμένου τεχνίτη που αντιγράφει ασκησιολόγια. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης θα πρέπει να εκτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ /ΣΕΦΑΑ.

Σχετικά με το θέμα σχολιάζει και μία φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Θεσσαλονίκης, η Ευδοξία Λίγγου. Όπως αναφέρει, ” Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει το πτυχίο μας. Δεν νοείται να εξισωθεί το πτυχίο κάποιου που εκπαιδεύεται τέσσερα χρόνια σε δημόσιο πανεπιστήμιο με κάποιου που ασχολείται ένα ή δύο έτη σε ιδιωτικό φορέα. Σπουδάζουμε επιστήμη του σώματος και ασχολούμαστε με μαθήματα Ιατρικής. Η σχολή μας είναι απαιτητική και δεν θα έπρεπε να υποτιμάται τόσο. Ακριβώς επειδή δεν πληρώνουμε για την εκπαίδευσή μας, οι καθηγητές δεν υπόσχονται σε κανέναν μας πτυχίο, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό φορέα. Πρέπει να κοπιάσουμε για να αποφοιτήσουμε. Το θέμα του Νομοσχεδίου σχολιάστηκε εκτενώς στη σχολή μας και έγινε μάλιστα συνέλευση την περασμένη Δευτέρα, όπου ο καθένας μας εξέφρασε την άποψή του. Μάλιστα, μπήκα και υπέγραψα ηλεκτρονικά σε μία πλατφόρμα που συγκεντρώνονται υπογραφές για την απόσυρσή του”.

Ακολουθεί βίντεο της διαδήλωσης: