14:17, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

«Μύρισε Χριστουγεννιάτικο Μπουκέτο» η Θεσσαλονίκη

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένας θρυλικός χριστουγεννιάτικος θησαυρός.

Ρεπορτάζ Ραφαέλα Παπαγεωργίου

Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου καταφθάνει και οι Θεσσαλονικείς, επειδή έχουν μπει εδώ και μέρες στο κλίμα των Χριστουγέννων, έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι μέρες της πανδημίας, που διανύουμε, είναι δύσκολες και όλοι έχουμε την ανάγκη από λίγη μαγεία, την οποία πρώτα απ’ όλα μπορούμε να τη βρούμε μέσα από τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στην οδό, Βογατσικού 6, βρίσκεται ένας θρυλικός, χριστουγεννιάτικος θησαυρός, «Το Μπουκέτο», ο οποίος μετρά 36 χρόνια δημιουργίας και θέτει ως στόχο μία επιτυχημένη και ονειρεμένη διακόσμηση του σπιτιού, που να ανταποκρίνεται σε κάθε εποχικό concept. Αυτές τις εορταστικές ημέρες το concept δεν μπορεί να είναι άλλο από το «Μύρισαν Χριστούγεννα», καθώς όπως αποκάλυψε και η Μαρία Γαϊτανίδου, εμπνεύστρια και δημιουργός του «Μπουκέτο», το μαγαζί αυτό ξεκίνησε να στολίζεται δύο εβδομάδες πριν την 26η Οκτωβρίου με οχτώ άτομα. «Είναι το μόνο μαγαζί, που έχω, το οποίο πέρυσι μέσα στον Κορονοϊό επεκτάθηκε, καθώς πήρα το διπλανό μαγαζί, και το άνοιξα μ’ ένα καινούριο concept για στολισμούς Χριστουγέννων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, και καινοτόμο αυτού του μαγαζιού είναι το aperitivo bar, που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί και είναι για πελάτες πολύ πριβέ. Θα λειτουργήσει και για τον κόσμο, όταν θα λήξει η πανδημία, όπως σημείωσε η κ. Γαϊτανίδου. Ένα, όμως, είναι το σίγουρο: αυτό το χριστουγεννιάτικο «Μπουκέτο» είναι τόσο φαντασμαγορικό και πλουσιοπάροχο, με παραπάνω από 340.000 φώτα, που ακόμη και οι πιο διστακτικοί και μελαγχολικοί των Χριστουγέννων, θα πιστέψουν στη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος και θα αρχίσουν να στολίζουν το σπίτι τους. 

Και όσοι αναρωτιέστε για τυχόν μελλοντικές εκπλήξεις αυτού του μαγαζιού, εξέλιξη θα υπάρξει αναφορικά με τη διακόσμηση του μαγαζιού για διαφορετικές εποχές, όπως το Πάσχα, αλλά και για ξενοδοχεία και εστιατόρια. «Είναι ένα μαγαζί, που θέλει πολύ προσωπική δουλειά, το έχω ήδη εξελίξει όλα αυτά τα χρόνια και με την επέκταση, φέτος, από τα 68 τ.μ πήγαμε στα 400 τ.μ, οπότε δεν σκέφτομαι να δημιουργήσω και άλλο», υπογράμμισε η δημιουργός του.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια και στολίδια διακοσμούν το «Μπουκέτο» και μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές στο πιο γιορτινό σπίτι των ονείρων σου. Και, επειδή, τα Χριστούγεννα δεν είναι για μίνιμαλ επιλογές, έτσι και το «Μπουκέτο» απευθύνεται σε πλουμιστές επιλογές, ένα στοιχείο το οποίο προτιμούν οι Θεσσαλονικείς, που είναι και λάτρεις των Χριστουγέννων. Αυτό το επιβεβαιώνει και η κ. Γαϊτανίδου, η οποία τόσα χρόνια γνωρίζει πολύ καλά τα γούστα και τις προτιμήσεις των Θεσσαλονικιών.

Όσον αφορά τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ενός σπιτιού, η ειδήμων, κ. Γαϊτανίδου προτείνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο είναι “must” και πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι, ένα στεφάνι για την πόρτα και μία εσωτερική διακόσμηση σε τραπέζι ή σε μπουφέ. «Όμως, όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά και πρακτικά «θέλω» του καθενός, δηλαδή ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις και την οικονομική του δυνατότητα επιλέγει», κατέληξε η εμπνεύστρια του «Μπουκέτο».

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa