23:36, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Νέα Μάδυτος: Η μαρτυρία που ανατράπηκε και «έδειχνε» γυναίκα δολοφόνο

Το μακρύ μπουφάν και η κουκούλα που φορούσε, αλλά και ο αδύνατος σωματότυπός του, ήταν τα χαρακτηριστικά που «μπέρδεψαν» τους μάρτυρες του στυγερού εγκλήματος, με θύμα μία 55χρονη στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία είχε την ένδειξη αρχικά πως το έγκλημα διέπραξε γυναίκα. Λίγη ώρα αργότερα πάντως οι έρευνες στράφηκαν στο περιβάλλον του πρώην συζύγου της γυναίκας και στον ίδιο. 

Οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας εντόπισαν γρήγορα τον 56χρονο πρώην σύζυγο της γυναίκας, από τον οποίο χώρισε πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια. Άλλωστε ο αδερφός της άτυχης 55χρονης το είχε πει αμέσως μετά το έγκλημα. «Μόνον με αυτόν είχε προβλήματα». Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα σήκωνε κυνηγετικό όπλο και θα τη σκότωνε. Ακόμη, ένας νεαρός στη Νέα Μάδυτο είχε μεταφέρει ότι είχε ακούσει περί απειλών από τον πρώην σύζυγο στην 55χρονη. «Της είχε πει ότι θα τη βρει στο χωριό και θα τη σκοτώσει», είπε.  

Στην 17η γυναικοκτονία από τις αρχές του χρόνου ο 56χρονος υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία ότι σκότωσε την 55χρονη επειδή χώρισαν. Μετέφερε ότι δεν άντεχε χωρίς εκείνη και είχε τυφλωθεί. Η 55χρονη πυροβολήθηκε πισώπλατα όταν μπήκε μέσα σε ζαχαροπλαστείο να πάρει ψωμί. Παρ’ ότι αντιλήφτηκε γρήγορα ότι κάποιος την ακολούθησε και πρόλαβε να κλείσει τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος, ο 56χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει πισώπλατα με την κυνηγετική καραμπίνα και να τη σκοτώσει. 

Η πρώτη μαρτυρία που είχε η αστυνομία ανέφερε ότι το πρόσωπο που είχε το όπλο έμοιαζε περισσότερο με γυναίκα παρά με άντρα. Αυτό οδήγησε στη μεταφορά από τις αρχές ότι η 55χρονη δολοφονήθηκε από γυναίκα, που τελικά ανατράπηκε.