12:44, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Πώς με μια απλή βόλτα στην Αρετσού μπορείς να συμβάλεις στην προστασία της θαλάσσιας ζωής (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η Αρετσού, στην Καλαμαριά. Αρκετοί περιπατητές την επισκέπτονται κάθε στιγμή και ώρα της ημέρας για περπάτημα, για μια απλή βόλτα ή για μια εναλλακτική «έξοδο» κοντά στη φύση.

Το φαινόμενο που παρατηρείται σε κάθε περιβαλλοντικό χώρο στην Ελλάδα και ειδικά στα σημεία που είναι εύκολα προσβάσιμα στους πολίτες με την εμφάνιση σκουπιδιών κάθε λογής σημειώνεται και στο θαλάσσιο μέτωπο της Αρετσού. Όμως εκεί αρκετά σκουπίδια εντοπίζονται εκτός από το έδαφος και μέσα στη θάλασσα. Και αν η περισυλλογή τους είναι εύκολη από την ακτή, το ίδιο δεν συνέβαινε και στην θαλάσσια περιοχή της.

Λύση στο πρόβλημα έδωσε, πριν λίγους μήνες, η iSea που τοποθέτησε σταθμό συλλογής σκουπιδιών στην αλιευτική προβλήτα της Αρετσού. Μια όμορφη εγκατάσταση σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την Σοφία Τσιριγώτη. Εχει δυο απόχες και κάθε πολίτης μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να… «ψαρέψει» σκουπίδια από την θάλασσα και έπειτα να τα πετάξει στους κάδους.

Έτσι μια απλή βόλτα μετατρέπεται σε μια πράξη προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς απλές καθημερινές κινήσεις ωφελούν στην προστασία της θαλάσσιας ζωής και των αστικών ακτών.

Φ.Β.