, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στ. Πέτσας: 4.4 εκατ ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» για τη Δημιουργική Επανάχρηση του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά

Τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη συνάντησε σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος απο τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλέως Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα, στο δημαρχείο Παύλου Μελά.

Ρεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργάνος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε ότι εντός του 2021 θα ενταχθούν στο «Αντώνης Τρίτσης» οι προτάσεις που αφορούν στα έργα:

«Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», ύψους 1,81 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 1,51 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 5 υποέργα.

«Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», ύψους περίπου 146.000 ευρώ, με δύο υποέργα.

Ο κύριος Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την άμεση εξεύρεση χρηματοδοτήσεων σχετικά με την αποκατάσταση και των υπόλοιπων κτηρίων του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επιλυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα των Μετεώρων με το ζήτημα των αυθαιρέτων.

“Ανακοινώνουμε την ένταξη στο πρόγραμμα «Aντώνης Τρίτσης» την πρόταση του δήμου για την αστική αναζωογόνηση για το κτίριο Α2 του στρατοπέδου με προϋπολογισμό 4.4 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που εντάσσουμε στον δήμο» ανέφερε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουν άλλα δύο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Μας έδωσε την προτεραιοποίηση του ο δήμαρχος, επομένως θα είμαστε σίγουρα μέχρι το τέλος της χρονιάς σε ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα έχει δεσμευτεί από τον δήμο Παύλου Μελά, προκειμένου να προχωρήσει σε δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και σε υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου».

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε πως «όλη η κυβέρνηση δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ουσιαστική αναβάθμιση ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του δήμου Παύλου Μελά» και πρόσθεσε πως «Θα συνεχίσει αυτή η προσπάθεια γιατί είναι χρέος της πολιτείας να δώσουμε στους ανθρώπους μιας μεγάλης περιοχής της πόλης μας, αυτό που δικαιούνται, καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό θα το κάνουμε μέρα με την μέρα, βδομάδα με την εβδομάδα και θα το βλέπουν μπροστά στα μάτια τους οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης», είπε.

H έγκριση της πρότασής μας μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 2,5 έχουν ήδη εγκριθεί από το ΕΠΑΝΕΚ, εντάσσεται στο συνολικό προσεκτικό σχεδιασμό μας για να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στην κοινωνία των πολιτών, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, ένα έργο που θα δώσει πνοή στο σύνολο του δυτικού τόξου της Θεσσαλονίκης και προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η κινητικότητα του προσωπικού στη λειτουργία των δήμων καθώς και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό παιδιών ΑΜΕΑ από τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ λόγω του μη εμβολιασμού τους για την covid-19.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.