, Κυριακή
27 Απριλίου 2025

search icon search icon

Στα άδυτα του κλαμπ των οδηγών Chopper στη Θεσσαλονίκη – Σχέσεις ζωής, αγάπη για τη μοτοσικλέτα και αυστηρή οργάνωση

Ζωή πάνω σε δύο τροχούς, ελευθερία, επανάσταση. Αυτή είναι η φιλοσοφία των αναβατών μηχανών Chopper, οι οποίες εμφανίστηκαν στην Αμερική τη δεκαετία του 1940 και κατέκτησαν όλο τον κόσμο. Η ιστορία των μηχανών Chopper ξεκινά επίσημα στη Θεσσαλονίκη το 1993, όπου δημιουργήθηκε το Chopper Riders Club Thessaloniki, το οποίο σήμερα αριθμεί 30 μέλη που μοιράζονται την αγάπη για τη μοτοσικλέτα και την ελευθερία που προσφέρουν οι δύο τροχοί.

Το κλαμπ στεγάζεται επί της οδού Μαζαράκη στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα στέκι συνάντησης για τα μέλη, με τη ροκ αισθητική να επικρατεί. «Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη μας για τη μοτοσικλέτα και αυτό μεγάλωσε. Δημιουργήθηκε το Chopper Riders Club στη Θεσσαλονίκη το 1993 και ακολούθησαν κι άλλα παραρτήματα. Έχουμε δικά μας άτομα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτοί όλοι φοράνε το γιλέκο μας. Είναι αδέλφια μας, είναι φίλοι μας», αναφέρει στην Karfitsa ο αντιπρόεδρος του Chopper Riders Club Thessaloniki, Νίκος Μ.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ιστορία με τις Chopper. Στην Ελλάδα επειδή έχουμε πολλές μέρες καλό καιρό, είμαστε φίλοι της μοτοσικλέτας. Νομίζω ότι δεν είναι όπως στο εξωτερικό, όπου η μοτοσικλέτα είναι πιο πολύ ανάγκη. Οι δικές μας μηχανές δεν είναι για την πόλη. Είναι μηχανές που έχουν φτιαχτεί για να ταξιδεύουν. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει τη μηχανή. Είναι πόλη που ζει και αναπνέει σε έντονους ρυθμούς κι αυτό απεικονίζεται και στη μοτοσικλέτα. Είμαστε άνθρωποι της παρέας, άνθρωποι του έξω. Η μηχανή τα προσφέρει όλα αυτά», συμπληρώνει.

Δεμένοι σαν μια γροθιά

Οι λάτρεις των Chopper ξεχωρίζουν τη μοναδικότητα της κάθε μοτοσικλέτας και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την ιστορία της. Τα μέλη του συλλόγου διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης και δυνατής φιλίας μεταξύ τους, ενώ δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς οποιονδήποτε καβαλάει μηχανή. Παράλληλα κάνουν δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

«Η ουσία είναι να περνάς καλά και να δημιουργείς όμορφες στιγμές. Το καλοκαίρι μαζευόμαστε και πηγαίνουμε μαζί για διακοπές. Προσπαθούμε να κάνουμε εκδρομές και βόλτες. Ο δρόμος μάς ενώνει. Αυτή είναι η δική μας αλήθεια. Είμαι στη λέσχη 20 χρόνια και θα ήθελα να μείνω άλλα 100, άλλα 200. Όσο με αξιώσει ο Θεός. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει και λένε ότι δεν μπορούν να καβαλήσουν μηχανή αλλά έρχονται στη λέσχη. Ξέρουν ότι θα τους αγκαλιάσουμε. Οι γυναίκες μας γνωρίζουν η μια την άλλη, το ίδιο και τα παιδιά μας», δηλώνει στην Karfitsa ο αντιπρόεδρος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία ένταξης

Η διαδικασία ένταξης στο Chopper Riders Club Thessaloniki περιλαμβάνει αυστηρούς κανονισμούς ώστε να βασίζεται σε ένα σαφές πλαίσιο οργάνωσης. Ο Νίκος Μ. εξηγεί συγκεκριμένα: «Υπάρχει μια διαδικασία ένταξης που είναι γραμμένη στο καταστατικό και την οποία τηρούμε για πολλούς λόγους. Όταν έχεις φτιάξει κάτι που αγαπάς δε θέλεις κανένας να το χαλάσει. Κάποιος πρέπει να έρθει στην αρχή να γνωριστεί σαν φίλος, να δει αν του αρέσει αυτό που κάνουμε. Να τον γνωρίσουμε κι εμείς προσωπικά. Ξεκινάει σαν φίλος της λέσχης, μετά δηλώνει το ενδιαφέρον του για εγγραφή.

Αν αποφασίσουμε ότι μας αρέσει, περνάει μια διαδικασία ένταξης και σιγά σιγά προχωράει μέχρι να φτάσει στο επίπεδο του full member. Το full member έχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη. Μετά από τη δεκαετία, τα μέλη παίρνουν έναν επίτιμο τίτλο, αυτόν του life member. Υπάρχει μια διοίκηση που προσέχει τα πάντα, συμβουλεύει αυτούς τους ανθρώπους. Για να μπει κάποιος πρέπει να υπογράψουν δύο άτομα που θεωρούνται υπεύθυνοι για αυτόν, που του μαθαίνουν τη νοοτροπία μας».

Και προσθέτει: «Το θέμα είναι να έρθει κάποιος χωρίς να έχει στο μυαλό του ότι πρόκειται για κάτι παράξενο ή κακό. Είμαστε οικογενειάρχες, έχουμε τις δουλειές μας. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Έχουμε μια παρεΐστικη ομάδα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.