Ένα δράμα εποχής, συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», με τη μοίρα της οικογένειας Μπαλτατζή μετά από τη μικρασιατική καταστροφή, ετοιμάζει η Μιμή Ντενίση στη νέα της σειρά με τίτλο «Madre».
Το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου, η Μιμή Ντενίση έδωσε το παρών στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για την ιστορία των προσφύγων όταν έφτασαν στην Ελλάδα μετά από τη μικρασιατική καταστροφή.

«Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να γίνει σαν δεύτερη πατρίδα μου. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Η Θεσσαλονίκη ελευθερώθηκε 84 χρόνια μετά από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Καινούριες χώρες, λέγανε. Εγώ δεν θέλω να είναι ακόμα καινούριες χώρες. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει εδώ και χρόνια. Εμείς οι Αθηναίοι δουλεύουμε με γνώμονα την Αθήνα που έχει γίνει αυτό το “τέρας” των 5 εκατ. και κάνουμε έργα που αφορούν αυτή την πόλη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν σταμάτησε ποτέ να έχει ιστορία. Ήταν πάντα στην κορυφή. Η Θεσσαλονίκη στον μεσοπόλεμο ήταν ένα “καζάνι” που έβραζε μιας κοσμοπολίτικης πόλης, με ακμάζουσα εβραϊκή κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε πως «όταν έκανα τη Σμύρνη δεν φανταζόμουν την τεράστια επιτυχία, ούτε την αποδοχή που θα είχε παγκοσμίως. Όταν κάνεις μια τέτοια επιτυχία, αναρωτιέσαι ποια θα είναι η συνέχεια». Στη συνέχεια της ιστορίας της, στη σειρά «Madre» η πλοκή ξεκινάει το 1943 με την πρωταγωνίστρια, Φιλιώ, η οποία κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και στα όσα έζησε όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά της τη Σμύρνη και να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

«Πολλοί με ρωτάνε γιατί αυτός ο τίτλος. Ο τίτλος είναι Madre, από κάτω Μάνα. Όλη η ιστορία της Θεσσαλονίκης και η δική μου ιστορία περικλείεται στη λέξη μάνα. Η Θεσσαλονίκη έγινε μάνα για τους πρόσφυγες, προσφυγομάνα. Ήταν η μητέρα του Ισραήλ για τους Εβραίους. Μάνα είναι και το κεντρικό πρόσωπο, η Φιλιώ που παίζω εγώ, η οποία είναι μάνα όχι μόνο για την οικογένειά της αλλά και για όσους έχουν την ανάγκη της», συμπλήρωσε.
Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Τα γυρίσματα της νέας σειράς της Μιμής Ντενίση θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025 στη Μακεδονία και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες. Για κάθε επεισόδιο αναμένεται να χρειαστούν περί τις 11 ημέρες γυρισμάτων. Θα είναι 22-24 επεισόδια, διεθνούς χαρακτήρα σύμφωνα με την ίδια.
Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης.



