Στήνονται εσωκομματικές κάλπες στη ΝΔ

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται το κόμμα της ΝΔ, καθώς οι κάλπες για τις εσωκομματικές που απέχουν μόλις λίγες ώρες και θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου και μέσα από τις οποίες θα εκλεγούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα κομματικά όργανα, έχουν ήδη στηθεί.

Στη Θεσσαλονίκη που το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζετε στην ανάδειξη προέδρου στην Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Α΄, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αναμένετε μεγάλη. Τα εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΝΔ, σύμφωνα και με τις τελευταίες εγγραφές οι οποίες μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως την 15η Οκτώβρη, αγγίζουν τα 9.000.
Πιο συγκεκριμένα δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη προέδρων στις ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ έχουν 6.071 άτομα στην Α΄ και 2.901 στη Β΄.
Αυτοί οι 8.972 ψηφοφόροι θα αναδείξουν και τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τον νομό Θεσσαλονίκης στο 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης είναι ενισχυμένη καθώς έχει προκύψει από την συνένωση θα μπορούσαμε να πούμε των τριών ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή), Ανατολικού, Δυτικού και Κεντρικού τομέα.
Η Β΄ εκλογική περιφέρεια η οποία είχε μια ΝΟΔΕ, αυτή θα αντικατασταθεί με την ΔΕΕΠ Β΄Θεσσαλονίκης.

Νίκος Δένης

Που θα δοθεί «μάχη»

Υποψήφιοι πρόεδροι στην ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης είναι δύο, ο κ. Θεόδωρος Μητράκας που θεωρείτε και αυτός με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί ,βάση των ονομάτων που τον στηρίζουν και έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα του και ο κ. Νίκος Δένης, ο οποίος στερείτε αναγνωρισιμότητας απέναντι στον «αντίπαλο» του, όμως το αποτέλεσμα μια εκλογικής μάχης δεν μπορεί να προδικαστεί, καθώς βγαίνει από την κάλπη.
Όσον αφορά την ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης, εκεί τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά, με το όνομα του προέδρου να είναι ήδη γνωστό, καθώς ο κ.Θωμάς Βράνος αποτελεί την μια και μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία.
Στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το ενδιαφέρον στρέφετε στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.ΤΟ.) Πυλαίας – Χορτιάτη, όπου οι διεκδικητές της προεδρίας είναι δυο, ο νυν πρόεδρος κ. Λάμπρος Γατσώρης και ο κ. Βασίλης Βάκος.
Εκτός από την ΔΕΕΠ Α΄Θεσσαλονικης και την ΔΗΜ.ΤΟ. Πυλαίας – Χορτιάτη, ενδιαφέρον υπάρχει και στην ΔΗΜΤΟ Κορδελιού – Ευόσμου στην οποία υπάρχουν επίσης δύο υποψήφιοι διεκδικητές της προεδρίας, ο νυν πρόεδρος κ. Λεωνίδας Ντόβας και ο κ. Χρήστος Δουμπάρατζης.

Θωμάς Βράνος

Ανάδειξη συνέδρων

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η εκλογή των 107 συνέδρων που θα αναδειχτούν για να εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη στο 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, με τις υποψηφιότητες να φτάνουν τις 191. Συγκεκριμένα στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται 73 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 141, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται 34 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 50.

Θεόδωρος Μητράκας