Ο Ηρακλής ήταν δυναμικός, ήξερε τι ήθελε από την αναμέτρηση και κατάφερε να το αποκτήσει αφού επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ Β’ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague 2. Βελτιωμένος ο «Δικέφαλος» στο δεύτερο μέρος, δεν μπορούσε όμως να βρει τις επιθετικές λύσεις, «κάστρο» το Καυτατζόγλειο, δίχως να έχει χαθεί βαθμός για τους γηπεδούχους.
Τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά είχαν μία αναγκαστική αλλαγή. Συγκεκριμένα, στο 8′ λεπτό της συνάντησης, ο Λευτέρης Τασιούρας δεν μπόρεσε να συνεχίσει εξαιτίας τραυματισμού, με τον Ταξιάρχη Φίλων να παίρνει την θέση του. Στο 11′ ο Ηρακλής κέρδισε το πρώτο κόρνερ ύστερα από την πίεση που άσκησε, με τον Φακούντο Μπερτόγλιο να το εκτελεί, τον Τσιριγώτη να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και τον Μπαλωμένο να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, ο «Γηραιός» άνοιξε το σκορ, με τον Αργεντίνο να πιάνει το σουτ και να «γράφει» το 1-0, σκορπίζοντας χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στα επόμενα λεπτά επιχειρούσαν περισσότερες ευκαιρίες για το δεύτερο τέρμα. Στο 40ο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Δερμιτζάκη διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας την κόκκινη κάρτα σε χτύπημα του Ουρτάδο, με τον «άρχων» του αγώνα να καταλογίζει την κίτρινη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ Β’ να προσπαθεί να βρει λύσεις την επιθετική του γραμμή, εκεί δηλαδή που στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι αξιόλογο. Στο 55ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του Μαρκετζάνι, δίχως όμως να ανησυχήσει. Στο 66′, ο Ηρακλής ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα με ένα εξαίσιο σουτ του Θόδωρου Τσιριγώτη, όπου ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος δεν μπορούσε να αποκρούσει, δίνοντας «μαξιλαράκι» ασφαλείας στους «κυανόλευκους». Στο 78′ ο «Δικέφαλος» κέρδισε κόρνερ μετά από ευκαιρία που έχασε, με την μπάλα στην συνέχεια να απομακρύνεται.

Με το τρίποντο αυτό, ο Ηρακλής ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 15 βαθμούς ξεπερνώντας τον σημερινό του αντίπαλο (14) και βρίσκεται πλέον στο -5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα (2η θέση) και -11 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.