06:11, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Συγκρούονται στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη 

Οι αντικρουόμενοι ισχυρισμοί μεταξύ των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό, οδήγησαν στην απόφαση της ανακρίτριας να ορίσει πραγματογνώμονα για όλα τα ψηφιακά μέσα που έχουν κατασχεθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Συγκεκριμένα η πραγματογνωμοσύνη αφορά τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, αλλά και οι καταγραφές των gps (πλοηγών) τηλεφώνων και αυτοκινήτων των εμπλεκομένων. Με τα στοιχεία αυτά η ανακρίτρια ζητάει να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος της κάθε ενέργειας των εμπλεκομένων.  

Αφορμή στάθηκε ο ισχυρισμός του 12ου κατηγορούμενου, που ήταν οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου, από το οποίο κατέβηκαν πρόσωπα που κρατούσαν όπλα και ενεπλάκησαν άμεσα στην επίθεση. Στην απολογία του αρνήθηκε ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και υποστήριξε πως οι άλλοι τρεις βγήκαν «σαν φωτοβολίδες», όπως ακριβώς ανέφερε, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε, χωρίς να μετακινηθεί από τη θέση του οδηγού να κλείσει τις ανοιχτές πόρτες και να μετακινήσει το αυτοκίνητο. Μάλιστα επικαλείται και την καταγραφή του gps του αυτοκινήτου, που ήταν ανοιχτό όπως είπε, ζητώντας σχετική πραγματογνωμοσύνη.  

Ωστόσο δύο άλλοι κατηγορούμενοι που επέβαιναν σε άλλα αυτοκίνητα, τοποθετούν τον 22χρονο στο σημείο της επίθεσης και όχι μέσα στο αυτοκίνητο. Ένας μάλιστα στην απολογία του έχει υποστηρίξει πως ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου κατέβηκε από το όχημα και κρατούσε μαχαίρι. 

Η πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την ανακριτική διάταξη, πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, ενώ όποιοι εμπλεκόμενοι θέλουν μπορούν να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους. Την απόφαση της ανακρίτριας επικρότησε με δήλωσή του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Άλκη και των δύο άλλων τραυματιών Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως οι γονείς του 19χρονου θα ζητήσουν να επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.