16:43, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Τα «νέα» πρόσωπα που συζητούνται για την Α΄Θεσσαλονίκης

Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τους ανθρώπους της ΝΔ, και όχι μόνο, είναι και ο κανόνας της ποσόστωσης, σύμφωνα με τον οποίο στα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα πρέπει να ακολουθείται μία συγκεκριμένη αναλογία ανδρών/γυναικών.

Ρεπορτάζ ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη, η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, το όνομα της οποίας έπαιζε για την Α’ Θεσσαλονίκης, τελικά θα παραμείνει στην Περιφέρεια και στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως πρόσφατα είπε στο podcast της Καρφιτσας και στον Δημήτρη Δραγώγια. Πρόταση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της  Α’  Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέλος της χρυσής γενιάς του Euro 2004  Άγγελος Χαριστέας. Άλλωστε, στα συν για τον παλαίμαχο επιθετικό είναι οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί ακόμα με τον κόσμο του Άρη κάτι που παίζει πάντα μεγάλο ρόλο. Σε συμφωνία με το Μαξίμου, λένε οι πληροφορίες, έχει έρθει και ο Μάριος Δράμαλης, επιχειρηματίας και τακτικό  μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ , ο οποίος και αυτός θα ριχθεί στη μάχη του σταυρού.  Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης δεν δείχνει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, «ζεστός» στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του,  ενώ το όνομα του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου φαίνεται πως παίζει σε διπλό ταμπλό, Α΄Θεσσαλονίκης-Επικρατείας. Επίσης ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η Μαρία Σπυράκη να αφήσει την Ευρωβουλή και να κατέβει υποψήφια στην Α΄Θεσσαλονίκης. Πάντως για την ίδια περιφέρεια  πρόσφατα ακούσαμε και το όνομα της κοζανιτισσας δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα ως υποψήφιας στο πλαίσιο πάντα της ανανέωσης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο των επιλογών  έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η  εποπτεία του όλου project έχει ανατεθεί στον  γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη  Δημητριάδη  σε συνεργασία  με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλο Μαρινάκη, και τον διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο.

Επί ποδός η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη – Φτιάχνουν εκλογικά ψηφοδέλτια  

Εντείνουν τις περιοδείες τους  σε νομούς της Ελλάδας κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας διεκδικώντας κάθε ψήφο που θα μπορούσε , σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, να οδηγήσει στην αυτοδυναμία.

Αυτό σημαίνει πως στην Πειραιώς έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο επικοινωνίας του έργου της κυβέρνησης στους πολίτες πραγμα που αποτέλεσε και προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο του κόμματος. Μάλιστα σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, και λίγο πριν ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού,  έχουν μπει στο ημερολόγιο των κομματικών και κυβερνητικών περιοδειών 21 πόλεις και νομοί  με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη.

Συνεδριάζει η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης με Μαρινάκη – Μπρατάκο

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν την επόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες ,ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με τον  γενικό διευθυντή του κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Μάλιστα όπως ακούγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες θα τεθεί και το θέμα της αναζήτησης νέων προσώπων που θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού. Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν υπογραμμιστεί πολλές φορές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «νέοι (όχι απαραιτήτως ηλικιακά), με ισχυρό στίγμα στην κοινωνία, χωρίς να προέρχονται από τον κλειστό πυρήνα της ΝΔ, μιας και όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στον χώρο του Κέντρου.

Έχοντας λοιπόν και αυτό το πλάνο κατά νου, ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, έχει κλείσει τον κύκλο επαφών του με τους νυν  βουλευτές έχοντας ανοίξει εκείνον των δημάρχων, ενώ  προγραματίζει συναντήσεις και με τους επικεφαλής όλων των φορέων της πόλης, δηλαδή ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΘ, Επιμελητήρια κτλ.

Σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες

Ένας χρόνος απομένει για τις επόμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο η ατμόσφαιρα μοιάζει να είναι ήδη… προεκλογική πράγμα που σημαίνει πως αυτοί οι ρυθμοί δεν είναι εύκολο να συνεχιστούν για ακόμα 12 μήνες.Μάλιστα ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του επανέλαβε  ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την 4ετία αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εφόσον υπάρξει πολιτική όξυνση. Πάντως  όσο πιο κοντά θα πλησιάζει ο χρόνος που θα στηθούν κάλπες , τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι στην πολιτική σκηνή. Υπενθυμίζεται πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική. Σε περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση τότε οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA