ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο πολύχρωμο μουσικό φεστιβάλ (ΦΩΤΟ+Video)

Έλενα Μητσάλη Αναρτήθηκε από Έλενα Μητσάλη
03/04/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0

{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"addons":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

Με πολλή μουσική, κέφι αλλά και με πολλά μουσικά σχήματα, έρχεται να ξεσηκώσει την πόλη το #SKGLIVE! MUSIC FEST που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως τις 18 Απριλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην συνέντευξη τυπου που δόθηκε σήμερα από το Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, στην Αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο Ολύμπιο αναλύθηκε το πρόγραμμα και οι στόχοι του #SKGLIVE! MUSIC FEST, το οποίο θα αποτελέσει τον νέο θεσμό στην πόλη υποσχόμενο αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Με το μήνυμα «Ζωντανεύουμε στην δημιουργία», η πολύχρωμη μουσική γιορτή έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη, με 28 μουσικά σχήματα, τα οποία είναι από διαφορετικά ρεπερτόρια και αρχικά κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να αποστείλουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, και στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι 28 από τις 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις, δίνοντας την υπόσχεση πως η πόλη εκείνο το τετραήμερο θα σφύζει από ζωη.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε «Έχω πει πολλές φορές ότι ο πολιτισμός αποτελεί μέσο έκφρασης για την Περιφέρεια μας. Σήμερα παρουσιάζουμε αυτό το νέο φεστιβάλ μουσικής και φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει το νέο πολιτιστικό και μουσικό δρώμενο του τόπου μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό όραμά μας, ώστε να άνοιξε τον δρόμο στους νέους. Πρόκειται να συμμετάσχουν 28 σχήματα, 235 ιδιαίτερα ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Είναι πραγματικά μια γιορτή για την πόλη και έμπνευση μας είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της τεράστιας μουσικής κληρονομιάς που έχουμε στον τόπο μας. Δίνουμε στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Η Θεσσαλονίκης είναι μια πόλη που προϋπήρχε η καλλιτεχνική δημιουργία και με αυτό το φεστιβάλ επανασυνδέεται με την ταυτότητα της. Στόχος μας είναι να προβάλουμε την πλούσια κληρονομιά μας και να δημιουργούμε πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των καλλιτεχνικών δυνάμεων της πόλης. Θα στεκόμαστε , σταθερά και ουσιαστικά δίπλα στους φορείς τους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, χωρίς αποκλεισμούς.

Related Post

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΔΙΠΑΕ, παρουσία Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ+Video)

Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Σίνδος: Τον Δεκέμβριο έρχονται οι πρώτοι φοιτητές στις καινούριες Β’ Φοιτητικές Εστίες του ΔΙΠΑΕ (ΦΩΤΟ+Video)

Όπως κάναμε ήδη τα προηγούμενα χρόνια με περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα φέραμε 80 οπτικοακουστικές παραγωγές και μαζί 145 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα, αλλά και 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια ουσιαστικά είναι αυτή που χρηματοδοτεί ότι εμπεριέχει τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη και πέρα από τον σύγχρονο πολιτισμό αναδεικνύουμε και την πολιτιστική κληρονομιάς μας , όπως το νέο μουσείο της Βεργίνας, τον Τύμβο Κάστα, το σπήλαιο των Πετραλώνων κ.α.. Για εμάς ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλους. Μια διέξοδος εξωστρέφειας που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και φωτεινή».

Έπειτα, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκωνίου τόνισε «Τώρα ήρθε η στιγμή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ ευκαιριών. Εκτός ότι συστήνουμε αυτά τα σχήματα, θα καλέσουμε αντιδημάρχους και δημάρχους της Βορείου Ελλαδος, ώστε να ακούσουν αυτά τα σχήματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν και σε συνεργασίες για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους συγκεκριμένους Δήμους στο μέλλον. Ουσιαστικά δίνεται η ευκαιρία στο ντόπιο καλλιτεχνικό προϊόν».

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλαδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης είπε πως «Η Θεσσαλονίκη ανοίγει την καρδιά της στα παιδιά της. Οι τέσσερις μέρες δεν είναι αρκετές για αυτό το φεστιβάλ, όποτε περιμένουμε να δούμε πότε θα στήσουμε κι αλλά αυτόνομα φεστιβάλ, όπως τζαζ. Αυτό που θα ξετυλιχτεί είναι ένα απολύτως εξαγώγιμο προϊόν για τα Βαλκάνια, αλλά και για όλο τον κόσμο».

Το παρόν έδωσε στην συνέντευξη τύπου ο, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος -Σάκης Μιχαηλίδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δημήτρης Φίστας.

Να σημειωθεί, ότι το SKGLIVE! MUSIC FEST πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλαδος.

Παρακάτω τα μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής:

• #1. «Γιώργος Καρράς» – Γιώργος Καρράς

• #2. «Stringless» – Χριστίνα Κωστάκη

• #3. «Baby on board» – Δημήτρης Παπαδόπουλος

• #4. «Merem» – Βανέσσα Κουρτέση

• #5. «Oktavision» – Θανάσης Αποστολίδης

• #6. «Γιάννης Οικονομίδης» – Γιάννης Οικονομίδης

• #7. «MόΡΑ the Band» – Γιώργος Τιάκας

• #8. «Μουσικοί Περιηγητές» – Κώστας Βερβίτης

• #9. «Thodoris Kotsifas Large Ensemble» – Θοδωρής Κότσυφας

• #10. «Γουρούνια στο διάστημα» – Κωνσταντίνος Βούρος

• #11. «Charis Kapetanakis Quartet» – Χάρης Καπετανάκης

• #12. «Loopia Band» – Αντώνιος Βουμβουλάκης

• #13. «Sokratis Votskos Quartet» – Σωκράτης Βότσκος

• #14. «Tales from the Box» – Θάνος Σταυρίδης

• #15. «Ελένη Μπουσμαλή» – Ελένη Μπουσμαλή

• #16. «Νίκος Χρηστίδης» – Νίκος Χρηστίδης

• #17. «Οι Κούπες» – Μπάμπης Στεφανίδης

• #18. «Caja Secreta» – Θωμάς Νάτσης

• #19. «Γιάννης Γεωργιλάς» – Γιάννης Γεωργιλάς

• #20. «Μαργαρίτα Λιτητάρη» – Μαργαρίτα Λιτητάρη

• #21. «Arethma» – Άγγελος Αθανασιάδης

• #22. «Αλέντι» – Γιώργος Πολυχρονιάδης

• #23. «Bouche Fermee» – Σταυρούλα Μαύρου Μαρία Γουβαλή

• #24. «Argalios» – Χρυσούλα Συνιόλα

• #25. «Hardbeats» – Γιώργος Φωκάς

• #26. «Les Filadores» – Νάγια Μυσερλή

• #27. «Κώστας Τηλαβερίδης» – Κώστας Τηλαβερίδης

• #28. «Μαρία Παρούση» – Μαρία Παρούση

Tags: Θεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΦΩΤΟ)
Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΦΩΤΟ)

Αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν βγει με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών. Διαμαρτύρονται ζητώντας απαλλαγή από...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
30/09/2025
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΔΙΠΑΕ, παρουσία Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ+Video)
Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΔΙΠΑΕ, παρουσία Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ+Video)

Ένας σύγχρονος χώρος για γυμναστική και άθληση αποδόθηκε στο δήμο Δέλτα και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στη Σίνδο, όπου...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
29/09/2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Ζημιές στο γήπεδο της Τούμπας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου

«Φωτιές» από ΠΑΟΚ: Κανείς δεν θα διστάσει να μας τιμωρήσει ξανά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανονικά αύριο οι πτήσεις – Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΦΩΤΟ)

Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα μέσα μεταφοράς (video)

Πιερρακάκης: Εξαιρείται η Νέα Βύσσα Έβρου από τον ΕΝΦΙΑ – Οι ανακοινώσεις μετά από το ρεπορτάζ της Κ (Video)

Παύλος Μαρινάκης: Θα τοποθετηθούν 80 νέοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο «Ελ. Βενιζέλος» (video)

Live: Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαγνησία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Euroleague 2025-26: Σήμερα το πρώτο τζάμπολ

Η εφαρμογή Kids Wallet στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βόλος: Ποινή φυλάκισης σε υπάλληλο περιπτέρου για πώληση αλκοόλ σε ανήλικο

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα άτυχα ζώδια του Ιουνίου

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa