Σε εορταστικούς ρυθμούς βρίσκεται και επίσημα η Θεσσαλονίκη, καθώς ενόψει των Χριστουγέννων, το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει ζωή για δώρα και ψώνια.
Η εβδομάδα των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει και πολλοί βγήκαν στην αγορά του κέντρου το πρωί της Δευτέρας 23/12, ώστε να κάνουν βόλτα στα μαγαζιά και να αγοράσουν δώρα για τις γιορτές. Με τα σχολεία κλειστά και πολλούς να βρίσκονται σε άδεια για τις γιορτές, στο κέντρο οι ρυθμοί είναι γιορτινοί και πολλές παρέες νέων και οικογένειες είναι έξω και απολαμβάνουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, η λειτουργία του μετρό λειτουργεί καταλυτικά στην κίνηση, καθώς για καταναλωτές από τα πέριξ, είναι πια πιο προσβάσιμο το κέντρο.
«Το μετρό έφερε μεγάλη κινητικότητα στο κέντρο. Ο κόσμος το παίρνει για να δοκιμάσει και να δει τη νέα εμπειρία. Εξυπηρετεί κάποια σημεία της πόλης. Είναι μια βοήθεια», επισημαίνει ο ίδιος στην Karfitsa, σημειώνοντας παράλληλα πως πλέον οι καταναλωτές δε χρειάζεται να ανησυχούν για το πάρκινγκ, σε περίπτωση που ήθελαν να έρθουν στο κέντρο με το αυτοκίνητο, αλλά ούτε και για τα λεωφορεία.


Πολύ καλή ημέρα για τους εμπόρους του κέντρου ήταν η Κυριακή 22/12, όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί βγήκαν για βόλτα και αγορές. Ανάλογη εικόνα αναμένουν οι επαγγελματίες για την προπαραμονή και για την παραμονή των Χριστουγέννων.
Η κίνηση αφορά τα καταστήματα τεχνολογίας αλλά και τα καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών. «Περιμένουμε μεγάλη κίνηση πριν από τα Χριστούγεννα. Φυσικά πρέπει να έχουμε σύμμαχο και τον καιρό», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ στην Karfitsa.

Με βάση το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε προ ημερών ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα 23/12 από τις 10.00 έως τις 21.00. Αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων 24/12, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 18.00.



