ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: Μια μητέρα κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο το νεογέννητο παιδί της

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
15/02/2025
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Θεσσαλονίκη: Μια μητέρα κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο το νεογέννητο παιδί της

Σε εγκληματική ενέργεια αποδόθηκε ο θάνατος ενός βρέφους, ηλικίας 45 ημερών,  που κατέληξε ύστερα από νοσηλεία στο νοσοκομείο, τον Οκτώβριο του 2019, στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούμενη κατέστη η ίδια του η μάνα, μια 41χρονη (σήμερα) η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί για δολοφονία, σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συγκεκριμένη γυναίκα με πρόθεση χτύπησε το νεογέννητο-  αβάπτιστο αγοράκι της. Με τα χέρια της, του προκάλεσε  τραύματα σε όλο του το σώμα ενώ χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του πάνω σε άγνωστη αμβλεία επιφάνεια με συνέπεια να του προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.

Αρχικά, εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη ενώ μετά την απολογία της σε ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όμως, αποφάσισε τη μεταβολή της κατηγορίας σε  ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.  

 Το φθινόπωρο του  2019, η 35χρονη (τότε) γυναίκα μαζί με τον άνδρα της απέκτησαν το τέταρτο παιδί τους. Ένα αγοράκι που δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και το οποίο, λόγω σχετικών πεποιθήσεων των γονέων του, δεν γεννήθηκε σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική αλλά στο σπίτι, με τη βοήθεια μαιών.

Related Post

Μυθιστόρημα: «5 ευρώ, μέσα – έξω» του Νίκου Χατζηνικολάου

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί

Άγιο Όρος: Έτσι θα «επουλωθούν» οι «πληγές» από τους σεισμούς (ΦΩΤΟ)

Κοσμοπλημμύρα στο Παζάρι της Λάρισας με επισκέπτες από γύρω περιοχές – «Διαχρονικός θεσμός» (ΦΩΤΟ+Video)

 Η κατηγορούμενη, κατά τις πρώτες ημέρες ζωής του βρέφους,  παρέμεινε  στην οικία τους, στον 1ο όροφο οικοδομής, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της, δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι, ηλικίας 10, 5 και 2 χρόνων.  Η μητέρα δεχόταν βοήθεια περιοδικά από την πεθερά της και την κουνιάδα της. Την 3η Σεπτεμβρίου ο πατέρας έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και μετέβη στο Άγιο Όρος για επαγγελματικούς λόγους, όπως έπραττε συνεχώς για 4 μέρες κάθε εβδομάδα επί 6 χρόνια.

 Ασταμάτητο κλάμα

 Την 5η Σεπτεμβρίου 2019, η κατηγορούμενη βρισκόταν όπως και τις προηγούμενες ημέρες στην οικία, με τα παιδιά και την πεθερά της, οπότε διαπιστώθηκε ότι το μωρό ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο και έκλαιγε με ένταση και χωρίς διακοπή ενώ παράλληλα εμφάνιζε και έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο.  

Τα ξημερώματα, οι δύο γυναίκες με  τη συνδρομή ενός γείτονα, που είχε αντιληφθεί το έντονο κλάμα του μωρού, μετέβησαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου το παιδί διασωληνώθηκε. Παράλληλα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία  που κατέδειξε εκτεταμένο οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι ενώ αποφασίστηκε η επείγουσα εισαγωγή του στο χειρουργείο για την αντιμετώπιση του τραύματος. Λίγο πριν αρχίσει η επέμβαση υπέστη καρδιακή ανακοπή που αντιμετωπίστηκε με άμεση αναζωογόνηση.

Λόγω της κρισιμότητας του περιστατικού, το βρέφος  διακομίστηκε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Ύστερα από 25 ημέρες, την 1η Οκτωβρίου 2019, το νεογέννητο πέθανε συνεπεία όλων των κρίσιμων βλαβών που έφερε  και η αιτία θανάτου ήταν η αρχική «κρανιοεγκεφαλική κάκωση – υποσκληρίδιο αιμάτωμα», όπως προέκυψε και από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας- νεκροτομής.

 Βίαιη πρόσκρουση του κεφαλιού

 Η κατηγορούμενη αρχικά ισχυρίστηκε ότι το τραύμα στον εγκέφαλο προήλθε πιθανότατα από παιδικό παιχνίδι (μεταλλικό αυτοκινητάκι) με το οποίο χτύπησε στο κεφάλι το μωρό κάποιο από τα άλλα αδέλφια του. Όμως, ο μάρτυρας νευροχειρουργός του ΑΧΕΠΑ που επιλήφθηκε του περιστατικού κατέθεσε ότι στο βρέφος δεν υπήρχε εξωτερικά κάποιο τραύμα που να παραπέμπει  σε πλήξη από μεταλλικό αντικείμενο ενώ η όποια πίεση ή πλήξη που προκάλεσε την αιμορραγία θα έπρεπε να ήταν πρόσφατη.

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη επικαλούμενη «γνωμάτευση»  παιδιάτρου ισχυρίστηκε  ότι η συγκεκριμένη βλάβη, οφειλόταν σε πιθανή έλλειψη βιταμίνης Κ στο βρέφος. Η εκδοχή αυτή όμως δεν προέκυψε από αντικειμενικά ευρήματα και δεν αναφέρεται πουθενά ούτε ως πάθηση του βρέφους ούτε ως αιτία θανάτου του. Η συγκεκριμένη αιμορραγία εκτιμάται πως προκλήθηκε από κάποια βίαιη πρόσκρουση του κεφαλιού του παιδιού σε αμβλεία επιφάνεια ενώ σε συνδυασμό με τις λοιπές κακώσεις που έφερε το σώμα του κρίθηκε πιθανό το παιδί να χτυπήθηκε ή να πιέστηκε υπερβολικά από τη μητέρα του που το πρόσεχε.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μυθιστόρημα: «5 ευρώ, μέσα – έξω» του Νίκου Χατζηνικολάου
Βιβλίο

Μυθιστόρημα: «5 ευρώ, μέσα – έξω» του Νίκου Χατζηνικολάου

Ο συγγραφέας αφήνει το κοστούμι του ποινικολόγου και βρίσκει ελευθερία στην ταραγμένη θάλασσα της λογοτεχνίας Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστούλης Το βιβλίο...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
28/09/2025
Παράνομες συνταγογραφήσεις: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί
Ρεπορτάζ

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκε πως χρησιμοποίησαν τον ΑΜΚΑ ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, εκδίδοντας 14 συνταγές Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστούλης Ποινή φυλάκισης 8 μηνών,...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
28/09/2025
Next Post
Θεσσαλονίκη: Αντιδραστήρια αξίας 4 εκατομμυρίων στο Ιπποκράτειο – Για υπέρογκες προμήθειες δικάζονται μια γιατρός και εκπρόσωποι εταιρειών

Θεσσαλονίκη: Αντιδραστήρια αξίας 4 εκατομμυρίων στο Ιπποκράτειο - Για υπέρογκες προμήθειες δικάζονται μια γιατρός και εκπρόσωποι εταιρειών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες υπερπτήσεις drones σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Δανίας

83,8 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel

Ντόναλντ Τραμπ: Το FBI ευθύνεται για τα γεγονότα τις 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Κωπιτώλιο

Αθανασία Μπουρλή: Οι Θεσσαλονικιές ξέρουν να αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους!

Μυθιστόρημα: «5 ευρώ, μέσα – έξω» του Νίκου Χατζηνικολάου

Ό,τι μας δίδαξε το Eurobasket ‘25

Προς αλλαγή σελίδας με πολλά όνειρα και μεγάλα σχέδια!

Κάμερες παντού!

ΦΠΑ στον καφέ – Κάντε το όπως η Δανία ή η Σουηδία

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα άτυχα ζώδια του Ιουνίου

Οι μεγαλύτεροι εγωιστές – Αυτά τα ζώδια βάζουν τον εαυτό τους πάνω απ’ όλα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
22/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa