ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θεσσαλονίκη: «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» – Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+Video)

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
17/11/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
0

Related Post

Θεσσαλονίκη – Πράσινα Φανάρια: Παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν λαχανικά σε διερχόμενους του μπλόκου (ΦΩΤΟ+Video)

Δερβένι: Ο Σίμος Δανιηλίδης μοίρασε μελομακάρονα στους αγρότες του μπλόκου (ΦΩΤΟ+Video)

Εισιτηριοδιαφυγή τέλος στο μετρό Θεσσαλονίκης – Τεράστια ουρά για κάρτες απεριόριστης μετακίνησης μετά το εισιτήριο μιας διαδρομής (ΦΩΤΟ+Video)

Κακοκαιρία «Byron»: Κόκκινος συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα, κίτρινη κάρτα στις υποδομές

Με τα συνθήματα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», 51 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, φοιτητές, μέλη σωματείων και εργαζόμενοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν μετά τις 17.00 από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, ενώ η πορεία θα κατευθυνθεί προς το αμερικάνικο προξενείο, με πλήθος διαδηλωτών να δίνουν το παρών. Νωρίτερα και επί λίγες ημέρες, το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη. Οι διαδηλωτές μεταξύ άλλων, φωνάζουν συνθήματα και υπέρ της Παλαιστίνης. Η παρουσία της ΕΛΑΣ από νωρίς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν ισχυρή, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προληπτικές προσαγωγές.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών στη μνήμη των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, αλλά και προς τιμή των ανθρώπων που συμμετείχαν τότε στην κατάληψη του πανεπιστημίου και συνολικά στις προσπάθειες ανατροπής της χούντας των συνταγματαρχών.

Η πορεία ξεκίνησε και στην κορυφή της όπως κάθε χρόνο βρίσκεται ο σύνδεσμος φυλακισθεντων και εξορισθέντων αντιστασιακών.

Ξεκίνησε και η δεύτερη πορεία από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και εξωκοινοβουλευτικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Κυριακή (17-11-2024) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από τις 06.00 το πρωί και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς:

Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.
Εθν.Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.

Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.

Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό
Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.

Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.

Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου και Ι. Δραγούμη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Από 16.00 ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή της ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Μέτρα και από τον ΕΣΘ

Έκτακτα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε ανακοινώσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του κάλεσε τους καταστηματάρχες «να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές».

Επιπρόσθετα: «Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους. Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους. Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο».

Tags: Θεσσαλονίκη
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη – Πράσινα Φανάρια: Παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν λαχανικά σε διερχόμενους του μπλόκου (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Πράσινα Φανάρια: Παραγωγοί λαϊκών αγορών μοίρασαν λαχανικά σε διερχόμενους του μπλόκου (ΦΩΤΟ+Video)

Σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στους αγρότες των μπλόκων προχώρησαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, οι οποίοι μοίρασαν λαχανικά στο...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
11/12/2025
Αυτόματο προσχέδιο
Θεσσαλονίκη

Δερβένι: Ο Σίμος Δανιηλίδης μοίρασε μελομακάρονα στους αγρότες του μπλόκου (ΦΩΤΟ+Video)

Μελομακάρονα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους του μπλόκου στο Δερβένι μοίρασε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
09/12/2025
Next Post
Κ. Χατζηδάκης: Από τα μέσα Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα μέτρα για τις τράπεζες - «Μήνυμα δικαιοσύνης και κοινής λογικής»

Κ. Χατζηδάκης για διαγραφή Α. Σαμαρά: “Είναι πολύ στενάχωρο και προσωπικά και πολιτικά”

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa