14:01, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Διαμαρτυρία υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη – «Να αρθούν οι αναστολές των εργαζομένων» (ΦΩΤΟ)

Πανελλαδική και Πανυγειονομική κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ με κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων να είναι η άρση της αναστολής εργασίας των εργαζομένων των νοσοκομείων.

Όπως αναφέρει ο προεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Στέφανος Χατζηηλιάδης, θα πρέπει να αρθούν οι αναστολές και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με δύο rapid test και να πληρωθούν οι οργανικές θέσεις. Ο ίδιος ακόμα τονίζει οτι πρέπει να επιταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας και να ανοίξουν νέες μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς πολλοί πολίτες νοσηλεύονται πλέον εκτός ΜΕΘ. “Θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να είναι εμμονική και να σκύψει πάνω από τα προβληματα των συναδέλφων και των συμπολιτών και συμπολιτών μας” υπογραμμίζει ακόμα ο κος Χατζηηλιάδης.

“Φτάνει ποια η τιμωρία στους υγειονομικους” αναφερόμενος στους εργαζόμενους σε αναστολή, επεσήμανε ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων έχουν ξεπεράσει όλοι τα όριά τους ενώ οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες και τα προβληματα συνεχιζονται δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας.