Σαρηγγιάνης: Για κρούσματα κάτω από 800, ένα μήνα lockdown - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σαρηγγιάνης: Για κρούσματα κάτω από 800, ένα μήνα lockdown

Μείωση των κρουσμάτων μετά από 2-3 ημέρες στην Αττική και μια ημέρα αργότερα σε πανελλαδικό επίπεδο, προέβλεψε σε συνέντευξή το ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι αυτό δεν θα οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα, αλλά στα προηγούμενα που ίσχυσαν στην Αττική, συμπληρώνοντας ότι τώρα «αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά»

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1000 κρούσματα μέσα στον Μάρτιο, λόγω των διαφόρων μεταλλάξεων που παρατηρούνται, τονίζοντας μάλιστα ότι για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω των 800, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα μήνα lockdown.

Διευκρίνησε επίσης ότι, η αποκλιμάκωση δεν θα γίνει με ταχείς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστούν συζητήσεις ως προς το ασφαλές άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Εντούτοις, εκτίμησε ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα με σύνεση, η εικόνα που θα παρατηρηθεί, όσον αφορά την πανδημία, θα είναι σαφώς καλύτερη. « Στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει εντός Μαρτίου, με σταδιακούς ρυθμούς, δηλαδή πρώτα με click away και αργότερα κανονικά, ενώ παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα των καταστημάτων, για περισσότερη ασφάλεια, να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρα, προκειμένου να υπάρξει μείωση του ιικού φορτίου και έτσι να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ