Σε αργία οι διοικητικοί ΑΕΙ, αν δεν δώσουν τα στοιχεία τους - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σε αργία οι διοικητικοί ΑΕΙ, αν δεν δώσουν τα στοιχεία τους

Κάρτα θα «χτυπούν» νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές. Παν. Αθηνών, ΕΜΠ και ΑΠΘ αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

aeikinitopΤο υπουργείο Παιδείας κατέθεσε χθες τη ρύθμιση βάσει της οποίας όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ ΑΕΙ θα τεθούν σε αργία, εάν δεν στείλουν τα στοιχεία τους για να απογραφούν ενόψει της διαθεσιμότητας. Το υπουργείο προσπαθεί να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς χθες οι σύλλογοι των Παν. Αθηνών, ΕΜΠ και ΑΠΘ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας από τη Δευτέρα για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Επίσης, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ, Φραγκίσκος Βορτελίνος, η πρόταση θα είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, στην ίδια ρύθμιση που κατετέθη στη Βουλή, προβλέπεται ότι την κάρτα του δημοσίου υπαλλήλου θα χτυπούν υποχρεωτικά νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές. Επίσης, ο διευθυντής κάθε σχολείου είναι υπεύθυνος για την τήρηση και σύνταξη του Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού, τα στοιχεία του οποίου θα καταχωρίζονται σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η ρύθμιση ορίζει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 ΑΕΙ που συνεισφέρουν στη διαθεσιμότητα θα πρέπει σε πέντε ημέρες, ύστερα από σχετική πρόσκληση, και χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΕΙ, να κάνουν την αποτίμηση των προσόντων τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού ΑΕΙ του υπ. Παιδείας. Εως τώρα τα ίδια τα ΑΕΙ θα έπρεπε να στείλουν τα στοιχεία των διοικητικών στο ΑΣΕΠ ώστε να γίνει η μοριοδότηση και επιλογή των 1.349 με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Εως και χθες στοιχεία είχαν στείλει στο ΑΣΕΠ μόνο τέσσερα ιδρύματα, αλλά ήταν ελλιπή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η μοριοδότηση.

Τέλος, χθες ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του ΑΠΘ, Ιω. Μυλόπουλος, απαντώντας στις επικρίσεις του υπ. Παιδείας ότι τα πανεπιστήμια έχουν γίνει φέουδα ανομίας, ανέφερε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Επειδή η καταγγελία είναι βαρύτατη, ερωτάται ο υπουργός, σε τι κινήσεις προχώρησε ώστε να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη νομιμότητα, την οποία όπως αποκαλύπτεται γνώριζε από καιρό; Γιατί δεν δημοσιοποιεί, αν και του έχει ζητηθεί εδώ και 3 βδομάδες από τα ΑΕΙ, τη μέθοδο και τα κριτήρια με τα οποία διεπίστωσε ότι τα 8 συγκεκριμένα ιδρύματα έχουν πλεονάζον προσωπικό;».

kathimerini.gr

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ