Σε επιφυλακή βρίσκεται πάλι ο Λευκός Οίκος - Karfitsa.gr
Διεθνή

Σε επιφυλακή βρίσκεται πάλι ο Λευκός Οίκος

Για τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων

F6A89598CBDAB07204150B3E0C8640EC

Με φόντο τις αναφορές που επιμένουν στα αμερικανικά ΜΜΕ πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων, ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε αρνητικός. «Δεν είναι αυτή η λύση στην ουκρανική κρίση» αναφέρει η προεδρία, λέγοντας πως οι ΗΠΑ επιμένουν στην επιλογή της άσκησης πίεσης στη Ρωσία μέσω κυρώσεων.

Την ίδια στιγμή πάντως, συνεχίζονται οι διαρροές πως η Ουάσινγκτον «κοιτάζει εκ νέου» την στάση της απέναντι στο ζήτημα εξοπλισμού του Κιέβου.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς, ανέφερε ότι «η αποστολή περισσότερων όπλων δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται να λύσει το πρόβλημα».

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να επηρεάσουμε τη Ρωσία είναι μέσω των οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν εισχωρήσει βαθιά στη ρωσική οικονομία», δήλωσε ο Ρόουντς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Απαντώντας σε σχόλια που έκαναν ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Ρόουντς δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι η απάντηση για την κρίση στην Ουκρανία είναι η αποστολή περισσότερων όπλων».

Ωστόσο, μετά το δημοσίευμα των New York Times τη Δευτέρα πως επιτροπή στρατιωτικών θα εισηγήτο αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που επικαλέστηκε το Reuters υποστήριξε πως η στάση της Ουάσινγκτον θα αναθεωρηθεί, αλλά άφησε ανοικτή την έκβαση.

«Θα το κοιτάξουμε με φρέσκα ματιά» είπε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, «αλλά δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ