Σε Γεωργία και Αρμενία ο Δ. Αβραμόπουλος - Karfitsa.gr
Πολιτική

Σε Γεωργία και Αρμενία ο Δ. Αβραμόπουλος

Επίσκεψη - αστραπή

avramopoulos-georgia

Επίσκεψη – αστραπή στη Γεωργία πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Αρμενία.

Στη συνάντηση του στην Τυφλίδα με τον Γεωργιανό ομόλογό του Ράκλι Αλασάνια εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στη Γεωργία για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας στον αμυντικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στον γεωργιανό ομόλογό του και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας να επισκεφθούν την Αθήνα, για να συζητήσουν σχετικά, δεδομένου ότι -όπως είπε- «η Ελλάδα διατηρεί ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη».

Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον δημοκρατικό τρόπο, με τον οποίον διεξήχθησαν οι εκλογές στη Γεωργία, ενώ ο κ. Αλασάνια ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξή της στις προσπάθειες της χώρας του να ενταχθεί στην ευρωατλαντική οικογένεια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμένιο ομόλογό του Σεϊράν Οχανιάν και τον υπουργό Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερτς Σαργκσιάν.

Ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ