Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν δήμοι της Χαλκιδικής - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν δήμοι της Χαλκιδικής

Λόγω καταστροφών

 

4

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ζητά η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής να χαρακτηριστούν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων συνοδεία ισχυρών ανέμων που έπληξε τις περιοχές αυτές στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2014. Οι ζημιές ήταν εκτεταμένες σε οικίες, κινητά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υποδομές κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν κατολισθήσεις, διαβρώσεις ρεμάτων και αποξηλώσεις ασφαλτόστρωσης.

3

Επίσης σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου φερτές ύλες έκλεισαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μεγάλη ήταν η καταστροφή του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Κρανιάς – Ολυμπιάδας στο 2ο χιλιόμετρο όπου ο δρόμος έχει υποστεί ολική καθίζηση με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό δύο οχήματα χωρίς όμως να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες. Ο δρόμος έχει κλείσει για την αποφυγή νέων ατυχημάτων.

Τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του δήμου Αριστοτέλη επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών και να συνομιλήσει με τους πληγέντες. Ο κ.Καρανάσιος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ