Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης

Σε κινητοποίησες με διαμαρτυρίας μπροστά από δημαρχεία της πόλης, προχωρούν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε αρνητές του σχολείου εξεταστικού κέντρου, να μη δοθούν προαγωγικές εξετάσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Οι μαθητές επιτέλους επιστρέψαμε στο φυσικό μας χώρο (οι μισοί βέβαια), όμως συναντήσαμε μια κατάσταση που μας έχει εξοργίσει! Πέρα από τα ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας της υγείας μας που λείπουν ακόμη, γιατί με σελφ-τεστ, αλλά 25άρια και βάλε τμήματα δεν διώχνεις τον κορονοϊό, γινόμαστε καθημερινά ρομπότ που δίνουν εξετάσεις! Την εβδομάδα που πέρασε υπήρχαν μαθητές σε τμήματα που έδωσαν μέχρι και 5 διαγωνίσματα! Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σχολεία και τις τάξεις μας για να καλύψουμε τα μορφωτικά μας κενά, να αφομοιώσουμε καλύτερα κομμάτι της ύλης με τη βοήθεια των καθηγητών μας. Μετά από 5μήνες τηλεκπαίδευση το μόνο που μας λείπει είναι εξετάσεις και διαγωνίσματα! Δεν θα τη πληρώσουμε εμείς, επειδή η Κεραμέως θέλει να μας πείσει ότι η τηλεκπαίδευση λειτούργησε μια χαρά (εδώ γελάμε!), την ίδια ώρα που όλοι παραδέχονται πως δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δια ζώσης διδασκαλία…

Οι μαθητές λοιπόν δεν έσκυψαν το κεφάλι, από τη πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε 5μελη και 15μελη, οργανώθηκαν καταλήψεις όπως στο 19ο ΓΕΛ, Γενικές Συνελεύσεις σε σχολεία όπως το 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, έγινε προσπάθεια να συγκροτηθούν τοπικά συντονιστικά μαθητών π.χ. σε Εύοσμο και Καλαμαριά αυτό το ΣΚ που μας πέρασε. Οι μαθητές δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή τη κατάσταση στα σχολεία μας, διεκδικούμε:

1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ

3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

5. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(1ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο Γυμνάσιο και 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, 2ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, 4ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 19ο ΓΕΛ, Α1 και Α3 9ο Γυμνάσιο και Α1 1ο ΓΕΛ Νεάπολης)

Ως  Συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης καλούμε κι άλλα σχολεία να στηρίξουν τα παραπάνω αιτήματα και να προχωρήσουμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία των περιοχών μας:

•             Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

•             Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Ευόσμου (δυτικά)

•             Πέμπτη 22/4 στις 11:00 Δημαρχείο Καλαμαριάς (ανατολικά)».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ