Σε μια τετραετία οι Έλληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 54 δισ. ευρώ! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Σε μια τετραετία οι Έλληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 54 δισ. ευρώ!

Το αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

xrimataΤο δυσθεώρητο ποσό των 54 δισ. ευρώ έκανε «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού κατά την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με την τύχη των ερευνών της λίστας Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης οικονομικού Εγκλήματος είπε πως τα εμβάσματα προς το εξωτερικό κατά τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011 ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ! Απαντώντας δε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Στασινόπουλος εξήγησε ότι από τα 54 δισ. ευρώ που αφορούν εμβάσματα 54.000 φυσικών προσώπων οι έρευνες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν εστιάσει σε εμβάσματα ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ των οποίων οι κάτοχοι δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πέραν αυτού ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων των 2.062 περιπτώσεων της λίστας Λαγκάρντ ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Από τις 550 περιπτώσεις που έχουν αρχικά επιλεγεί για έρευνα το συνολικό ποσό υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι η μια από αυτές τις περιπτώσεις αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό- μαμούθ ύψους 550 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ