Σε κάθειρξη επτά ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, για την υπόθεση οικοπέδου 100 στρεμμάτων μπροστά στην παραλία της Συκιάς.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ 2014 και 2019 δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημοτικής περιουσίας. Το οικόπεδο, εξαιρετικά πολύτιμο λόγω της θέσης του, είχε καταπατηθεί από ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων, οι οποίοι κατέθεσαν αγωγές κατά του δήμου και της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης επικαλούμενοι χρησικτησία. Ο πρώην δήμαρχος παραπέμφθηκε για παράλειψη προσφυγής και προστασίας της περιουσίας του δήμου.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απιστία σε βάρος ΟΤΑ, με ιδιαίτερα μεγάλη ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, ενώ την ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον τότε νομικό σύμβουλο για άμεση συνέργεια. Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η έφεσή τους έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένα ακόμα παραπεμφθέν πρόσωπο αθωώθηκε.
Κατά την απολογία του, ο Ιωάννης Τζίτζιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι πάντα επιδίωκε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του δήμου.




