«Σε τέτοια εποχή δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές» - Karfitsa.gr
Πολιτική

«Σε τέτοια εποχή δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές»

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει ας μας το πει»

protopapas

«Πρέπει να συνεννοηθούμε. Σε τέτοια εποχή δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος θα κινδυνεύσει, αν πάμε σε εκλογές. Κι αν ακόμη υπογραφεί η συμφωνία, ποιος θα την εφαρμόσει; Φοβάμαι ότι θα πάμε σε άλμα προς τα πίσω. Ο κίνδυνος της εξόδου δεν έχει περάσει» είπε στον Alpha 989 ο Χρήστος Πρωτόπαπας και πρόσθεσε «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Τσίπρας, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και δεν εννοώ εκλογές. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει ας μας το πει».

Υποστήριξε ότι «θα συνέβαλε, πάντως, αν αλλάζαμε τον εκλογικό νόμο. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν δυο κόμματα που στις τελευταίες εκλογές πήραν αυτό το ποσοστό, δημιουργούνται πλαστές πλειοψηφίες, από τις οποίες δεν μπορείς να κυβερνήσεις. Για να απο-πολώσουμε την πολιτική ζωή θέλουμε ευρείες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κος Πρωτόπαπας είπε πως «το τί έταξε πριν τις εκλογές και τί έκανε μετά ας το κρίνει ο λαός, είναι πράγματι εκτεθειμένος. Αυτή η κυβέρνηση ειδικά το 1ο εξάμηνο λειτούργησε με ασύμμετρη λογική και ειδικά λόγω του Βαρουφάκη. Ήταν τελείως διαφορετική κατάσταση. Ο απολογισμός είναι αρνητικός για την οικονομία. Έχουν δρόμο ακόμα: η διαπραγμάτευση δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζουν, θα είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία βεβαίως θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Επίσης, η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι καλή. Τα προβλήματα δανείων, ρευστότητας, ανεργίας, εισαγωγών, υπάρχουν και δείχνουν ανησυχητική κατάσταση».

Εκτίμησε, τέλος, πως «μπορούσαμε να μην υπογράψουμε και τρίτο μνημόνιο, αν δεν γινόταν το μπλοκάρισμα με τον ΠτΔ. Η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Αν είχαμε στοιχειωδώς συνεργαστεί, όπως στην Κύπρο, οι πολιτικές δυνάμεις, θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση».

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ