Σφαγή «με το γάντι» Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός: «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε!» - Karfitsa.gr
Πολιτική

Σφαγή «με το γάντι» Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός: «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε!»

Τι είπαν για το προσφυγικό

tsirpas-panel-davos-660x300

Ενώπιος ενωπίω με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός σε ένα πάνελ με τίτλο «Το μέλλον της Ευρώπης».

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός επέλεξε να μιλήσει στα ελληνικά σε μία συζήτηση που συμμετείχαν επίσης ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βάλς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε, ο Ρόμπιν Νίμπλετ, διευθυντής του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και η Έμμα Μαρσεγκάλια.

«Πρέπει να βοηθήσουμε κάθε χώρα που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της. Αυτό κάναμε στην ευρωπαϊκή κρίση» είπε ο Σόιμπλε στέλνοντας το μήνυμα ότι «υπάρχουν συμφωνίες αλλά δεν γίνονται σεβαστές». «Στην Ευρώπη η αλληλεγγύη είναι να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να γίνει η Ευρώπη δυνατότερη. και αυτό ξεκινά με το να γίνονται σεβαστές οι συμφωνίες που συνήφθησαν με δυσκολία». «Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη τότε πρέπει να εφαρμόσουμε ό,τι συμφωνήσαμε. Είναι η εφαρμογή ανόητε» κατέληξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, παραφράζοντας μια ιστορική φράση του Μπιλ Κλίντον «it’s economy stupid».

Αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνιών και ουσιαστικά απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κατονόμασε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά θεωρείται δεδομένο πως εκείνος ήταν ο αποδέκτης των λεγομένων του με τη φράση «Είναι η εφαρμογή ανόητε…»

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ