Σήμερα η Α΄δόση για την επιστροφή φόρου πετρελαίου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σήμερα η Α΄δόση για την επιστροφή φόρου πετρελαίου

Με 53 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν οι λογαριασμοί

agrotes
Με περίπου 53 εκατ. ευρώ, θα πιστωθούν σήμερα, Παρασκευή, οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών στο πλαίσιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα εν λόγω ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των περίπου 385.000 δικαιούχων, από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της Α’ δόσης.

Σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των αγροτών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε. Με την καταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου προσπαθούμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα του κόστους παραγωγής κει ειδικά του κόστους της ενέργειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες παραγωγούς ότι είμαστε καθημερινά κοντά τους για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ