Σήμερα η απολογία του ζεύγους Μαρτίνη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σήμερα η απολογία του ζεύγους Μαρτίνη

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων...

ImageHandler

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς θα βρεθoύν σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η σύζυγός του Γεωργία, που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη, θα δώσουν τη δική τους εκδοχή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.

Ήδη, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορος του ζευγαριού Γιάννης Θωμάς έχουν δηλώσει πως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.

Το ζευγάρι καλείται να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση και να αντικρούσει το ένταλμα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μαρτίνης έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία, που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως λέει ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσης τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας.

Το όνομα του κ. Μαρτίνη περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε άλλες δικογραφίες που χειρίζονται ανακριτές Διαφθοράς και αφορούν προνομιακές νοσηλείες πολιτικών και άλλων επιφανών προσώπων και συγγενών τους στο νοσοκομείο, αλλά και κακή διαχείριση των οικονομικών του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έχει υπάρξει επικεφαλής.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ