03:16, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Ποιες εφαρμογές social media «αδειάζουν» περισσότερη μπαταρία

Κάποιες από τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες στο κινητό μας τηλέφωνο καταναλώνουν πολύ περισσότερη μπαταρία από άλλες. Σύμφωνα με το thelist.com, όσο περισσότερα δικαιώματα χρειάζεται μια εφαρμογή για να λειτουργεί σωστά ή να μας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, τόσο περισσότερη ισχύ μπαταρίας θα χρειαστεί.

Αυτές π.χ. που θέλουν άδεια χρήσης της κάμερας, των επαφών, της τοποθεσίας μας, ακόμη και του Wi-Fi “τρώνε” τη μπαταρία με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Τέτοιες είναι οι εφαρμογές social media. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το Facebook και το Instagram είναι αυτές οι εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία. Στη συνέχεια έρχονται το Snapchat, το Likke, το Twitter και το TikTok.

Άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή μπαταρία είναι το WhatsApp, το Youtube, το Skype και το Zoom.

Επομένως, προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια, θα πρέπει να κλείσουμε εντελώς τις παραπάνω εφαρμογές εάν δεν τις χρησιμοποιούμε και όχι απλά να τις ελαχιστοποιήσουμε και να τους επιτρέψουμε να εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Πώς να διατηρήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας φορτισμένη περισσότερο

Ακριβώς επειδή οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε την ενασχόλησή σας μαζί τους. Ωστόσο, εάν δεν τα χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να τα κλείσετε εντελώς αντί απλώς να τα ελαχιστοποιήσετε και να τα επιτρέψετε να εκτελούνται στο παρασκήνιο, αναφέρει το thelist.com. Μπορεί ακόμη και να εκπλαγείτε βλέποντας πόσες εφαρμογές εξακολουθούν να εκτελούνται, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τις δείτε ανοιχτές στην οθόνη σας.

Τι να κάνετε για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία του κινητού σας

Άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακόμα κι αν εκτελείτε πολλές εφαρμογές κοινωνικών μέσων ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν τη μείωση της φωτεινότητας στην οθόνη σας και την απενεργοποίηση της σύνδεσης Wi-Fi, εάν έχετε ένα καλό πακέτο δεδομένων από το πάροχο του τηλεφώνου σας.

Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων στις αγαπημένες σας εφαρμογές είναι ένα άλλο εύχρηστο κόλπο για να διατηρήσετε φορτισμένη την μπαταρία σας. Αν και μπορεί να σας αρέσει να βλέπετε ποιος απάντησε στο τελευταίο σας tweet, το τηλέφωνό σας θα παραμείνει γεμάτο για πολύ περισσότερο, εάν οι ειδοποιήσεις push δεν ενεργοποιούν και απενεργοποιούν συνεχώς τη συσκευή.

Πηγή: techblog.gr, gr.gizchina.com

#Tags: social media