Σοκ:Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα - Karfitsa.gr
Διεθνή

Σοκ:Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα

Στη Σαουδική Αραβία…

ImageHandler (5)

Την περασμένη Δευτέρα οι αρχές αποκεφάλισαν δημόσια στη Μέκκα μια γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε την επτάχρονη κόρη του συζύγου της. Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της γυναίκας ότι είναι αθώα, τέσσερις αστυνομικοί την έσυραν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και με σπαθί της κατάφεραν τρία χτυπήματα στον λαιμό μέχρι να επέλθει ο θάνατος της.

Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία αναφέρουν ότι οι δημόσιοι αποκεφαλισμοί γίνονται με δύο τρόπους. Σύμφωνα με τον πρώτο τρόπο στον μελλοθάνατο χορηγούνται παυσίπονες ενέσεις για να μην πονέσει ή η εκτέλεση γίνεται χωρίς παυσίπονη ένεση.

Στην περίπτωση της γυναίκας, που ονομαζόταν Laila Basim, ο αποκεφαλισμός έγινε χωρίς παυσίπονη ένεση.

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Mohammed  al – Saeedi, από ανατολική επαρχία της χώρας, δήλωσε ότι στη Σαουδική Αραβία υπάρχει μεγάλη αύξηση των δημοσίων εκτελέσεων από τις αρχές το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει την δύναμή της.

Η Σαουδική Αραβία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο στις δημόσιες εκτελέσεις μετά το Ιράν και το Ιράκ. Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch το 2015 έγιναν εννέα δημόσιες εκτελέσεις, το 2014, 87 δημόσιες εκτελέσεις και το 2013, 78 εκτελέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για τον δημόσιο απαγχονισμό της Basim αναφέροντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προστατεύει την ασφάλεια και την δικαιοσύνη στη χώρα.

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ