Σοβαρή καταγγελία στελέχους ΜΚΟ: "Οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν σε κέντρα αλλά δεν υπάρχουν θέσεις..." - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σοβαρή καταγγελία στελέχους ΜΚΟ: “Οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν σε κέντρα αλλά δεν υπάρχουν θέσεις…”

Φεύγουν από την Ειδομένη και αναγκάζονται να επιστρέψουν πίσω

prosfyges-dromos-efzones

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την αποφόρτιση της Ειδομένης και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στα οργανωμένα καμπ, υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που πηγαίνουν με τα πόδια σε Χέρσο και Νέα Καβάλα αλλά γυρνάνε πίσω γιατί δεν υπάρχει χώρος! Την αποκάλυψη έκανε η συντονίστρια επειγόντων προγραμμάτων PRAKSIS Β. Ελλάδας Φωτεινή Κελεκτσόγλου, στη δημοσιογράφο Χ. Τσόρμπα και  στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Για το θέμα των Μ.Κ.Ο η κ. Κελεκτσόγλου παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος είναι ελλιπής και αποσπασματικός κι έτσι «πολλοί γλιτώνουν και επηρεάζουν αρνητικά τους πρόσφυγες»

Η ίδια σημείωσε ότι ξεκινά η μετεγκατάσταση των προσφύγων που έχουν κάνει αίτημα για relocation,  σε διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας το οποίο χρηματοδοτεί την ενοικίαση των σπιτιών ενώ επιδοτεί και τη διατροφή τους. Σημείωσε πάντως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μόνο πρόσφυγες, Σύριους, Ιρανούς και κάποιων περιοχών της Αφρικής ενώ αποκλείονται Αφγανοί και Ιρακινοί.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ