Σούπερ Λίγκα: Αφιερωμένη στη μάχη κατά του AIDS η 13η αγωνιστική - Karfitsa.gr
Αθλητικά

Σούπερ Λίγκα: Αφιερωμένη στη μάχη κατά του AIDS η 13η αγωνιστική

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της νόσου

podosfairo-souper-ligka-mpala

Στον αγώνα κατά του AIDS θα είναι αφιερωμένη η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Σούπερ Λίγκα.

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS (1/12) και σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, η διοργανώτρια αρχή πήρε την απόφαση να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση, σκοπός της οποίας  είναι η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για την πανδημία της νόσου.

Ο πρόεδρος του συναιτερισμού, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά: «Κύρια επιδίωξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι και κυρίως οι νέοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, γιατί με την πρόληψη και ουσιαστικά με την προφύλαξη μπορούμε να στήσουμε τείχος μπροστά στο AIDS. Η Σούπερ Λίγκα θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ο ρόλος του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού δεν περιορίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ευρύτερος και αφορά το σύνολο της κοινωνίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), Μάριος Λαζανάς, είπε:
«Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από το 2001 έως σήμερα, έχει επιτευχθεί μείωση κατά 33% των νέων μολύνσεων από τον ιό που προκαλεί την HIV λοίμωξη – AIDS. Αντίθετα στη χώρα μας, από το 2010, καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από 5,4 σε 10,7 ανά 100.000 πληθυσμού. Αξίζει να τονισθεί ότι το 80% των ατόμων που έχουν προσβληθεί είναι άνδρες ενώ το 65% είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών. Κύρια αιτία της αύξησης θεωρείται η ελλιπής ενημέρωση και η μη τήρηση συγκεκριμένων προφυλακτικών μέτρων. Αυτή η επιδημία, που πλήττει το πιο ζωντανό και δραστήριο τμήμα της κοινωνίας μας, οδήγησε την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και την Σούπερ Λίγκα σε κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων».

naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ