Σπυράκη, Ζαγοράκης ή… Χριστοδουλόπουλος; - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Σπυράκη, Ζαγοράκης ή… Χριστοδουλόπουλος;

Τι λένε στην "Κ" οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές

paralia-thema

Της Έλενας Καραβασίλη

Ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες ζητούν στις 25 Μαΐου πολλά νέα πρόσωπα στο χώρο της πολιτικής και για ακόμη μία φορά αρκετά είναι τα γνωστά ονόματα, αναγνωρίσιμων ανθρώπων που μπήκαν στο ευρωψηφοδέλτιο θέλοντας να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες πολίτες στη Βουλή. Παρότι δεν είναι κάτι νέο, καθώς στο παρελθόν αρκετά διάσημα πρόσωπα από το χώρο του θεάματος, προβεβλημένα στα ΜΜΕ διεκδίκησαν και κατέκτησαν μία θέση στα κοινά, αυτή τη φορά ο κόσμος φαίνεται πιο αντιδραστικός όταν πρόκειται να εκπροσωπηθεί την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα, από ανθρώπους του θεάματος.

Ο λόγος για την υποψηφιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη, τη δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη που «κλείδωσαν» με το κόμμα της Ν.Δ και του τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλο με το κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό».

photo1

«Θέλουμε νέους ανθρώπους και σίγουρα όχι τραγουδιστές. Αυτοί ξέρουνε να τραγουδάνε όχι να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Εδώ δε ξέρουν ούτε μία ξένη γλώσσα και θα πάνε να διαπραγματευτούν για εμάς με την Μέρκελ; Ακόμη και η υποψηφιότητα του Ζαγοράκη. Που αποσκοπεί στο να πάνε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να ψηφίσουν; Αυτοί οι άνθρωποι δε μπορούν να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τον Τσίπρα και τον Σαμαρά. Το θέμα δεν είναι ποιο θα βγει πρώτο κόμμα εδώ μιλάμε για τη χώρα μας για το μέλλον των παιδιών μας», τονίζει στο karfitsa.gr ο εργαζόμενος Αθανάσιος Δημητριάδης.

sakiskalos

«Το θέμα είναι να είναι σωστοί και άξιοι στον τομέα που αναλαμβάνουν. Πιθανώς ο κ. Ζαγοράκης να μπορέσει να προσφέρει κάτι εάν ασχοληθεί με το δικό του αντικείμενο που είναι ο αθλητισμός. Πιστεύω πως όλοι πρέπει με κάποιο τρόπο να εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή. Δε θεωρώ πως πρέπει να αποτελείται μόνο από επιστήμονες και ειδικούς. Αρκεί βέβαια αυτοί που μας εκπροσωπούν είτε είναι τραγουδιστές, είτε είναι ηθοποιοί, από όποιον χώρο και αν προέρχονται να μην είναι διεφθαρμένοι», λέει ο συνταξιούχος Άρης Σακίσκαλος.

mitrits

«Ο Ζαγοράκης ήταν κορυφαίος στο αντικείμενο του. Δε μπορείς να είσαι εξίσου καλός σε δύο πράγματα. Θα είσαι άριστος σε ένα. Ίσως η κ. Σπυράκη, λόγω γνώσεων και επαφής με το αντικείμενο, θα μπορέσει να προσφέρει και να αλλάξει κάποια πράγματα προς όφελος της χώρας. Πρέπει να έχεις εμπειρία και γνώσεις. Δε γίνεται να εκπροσωπήσεις έναν ολόκληρο λαό χωρίς να έχεις πλήρη γνώση του αντικειμένου», αναφέρει ο συνταξιούχος Πέτρος Μητρίτσης.

souanhs

«Εδώ και πολλά χρόνια οι πολιτικοί εφαρμόζουν την ίδια τακτική. Αυτούς που μπορούν να φέρουν πολλούς ψήφους στο κόμμα τους βάζουν στο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητα από το εάν είναι ικανοί να προσφέρουν στο συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Ζαγοράκης για παράδειγμα μπορεί να ήταν καλός ποδοσφαιριστής, καλός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος αλλά από εκεί και πέρα δε μπορώ να φανταστώ ποιες είναι οι γνώσεις του ούτως ώστε να μας εκπροσωπήσει. Σε όλα τα κόμματα γίνεται αυτό δεν είναι μόνο ο κ. Ζαγοράκης. Γι’ αυτό, παρότι ήμουν κομματικό μέλος και συνδικαλιστής για πολλά χρόνια, στα 66 μου χρόνια έχω αποφασίσει να μη συμμετέχω στις εκλογές, εφόσον ακολουθούν την ίδια πολιτική τακτική», τονίζει συνταξιούχος, Μανώλης Σουάνης.

vinios

«Το εξειδικευμένο επάγγελμα και οι γνώσεις σε έναν συγκεκριμένο τομέα μπορεί να έχει αντίκτυπο στην πολιτική σκηνή. Η αναγνωρισιμότητα όμως δεν αποτελεί ικανότητα στην επίλυση των προβλημάτων που έχει ο λαός μας. Η εξειδικευμένη γνώση δεν συμβαδίζει κατ’ ανάγκη και με την ικανότητα να αντιμετωπίσει κάποιος τα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά ζητήματα μιας χώρας, ώστε να επηρεάσει θετικά το κοινωνικό σύνολο», λέει ο Ηλίας Βίνιος.

kalpakidou

«Οποιοσδήποτε επιζητεί να μπει στο ψηφοδέλτιο κάποιας παράταξης, προσωπικά για μένα πρέπει να έχει κάνει και τις αντίστοιχες σπουδές, να έχει τις αντίστοιχες γνώσεις για τη θέση που διεκδικεί. Ένας άνθρωπος που για χρόνια έχει ασχοληθεί μόνο με το τραγούδι, ή μόνο με τον αθλητισμό δε μπορεί να έχει την ίδια κρίση και λογική με έναν άνθρωπο που το έχει σπουδάσει, έχει ένα διαφορετικό εύρος και εμπειρία πάνω στην πολιτική. Γι’ αυτό άλλωστε ο ένας επέλεξε να γίνει τραγουδιστής, για να πάει να τραγουδήσει και ο άλλος ποδοσφαιριστής για να παίξει ποδόσφαιρο όχι για να διευθύνουν και να καθοδηγήσουν καταστάσεις. Πόσο μάλλον μία χώρα», καταλήγει η φοιτήτρια Παναγιώτα Καλπακίδου.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ